Έπειτα από μήνες αναμονής το εμβληματικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας – θυγατρικής του ομίλου Renault – έκανε πρεμιέρα σε ειδική εκδήλωση στο Μόντε Κάρλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να αποκαλύψει το καινούργιο sport coupe δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο της Renault, Carlos Ghosn. Το κεντρομήχανο διθέσιο όχημα που βλέπουμε, χαρακτηρίζεται ως πρωτότυπο, με την έκδοση παραγωγής να είναι έτοιμη στα τέλη του έτους.

Ουσιαστικά, το Alpine Vision αποτελεί την έκδοση προ-παραγωγής του αυτοκινήτου, το οποίο αναμένεται στις αγορές το 2017. Η θυγατρική φίρμα το περιγράφει ως ένα κομψό και ελαφρύ sportcar, εστιασμένο στην οδηγική απόλαυση, στην πιο αγνή εκδοχή της. Διακρίνεται για το σύγχρονο και δυναμικό σχεδιασμό, με τα διπλά φώτα εμπρός και τις γραμμές στο πλάι να θυμίζουν το αυθεντικό A110.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό, με το αλουμίνιο, το δέρμα, το carbon, τα μπάκετ καθίσματα και τις ραφές στις επιφάνειες να προσδίδουν μια φινέτσα που σπάνια συναντάμε σε αυτοκίνητα της κατηγορίας. Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη αφής, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και οι διακόπτες έχουν ρετρό σχήμα, όπως και το αναλογικό ρολόι στο ταμπλό.

Τροφοδοτείται από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 1.8 Turbo απόδοσης 250 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Τα 0-100 έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την αναλογία βάρους/ισχύος να είναι εξαιρετική. Επίσης, θα υπάρχει και ισχυρότερη έκδοση με 300 ίππους.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το Alpine θα δοθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, όπου και θα γίνει το παγκόσμιο ντεμπούτο. Τοποθετείται απέναντι από τα Alfa Romeo 4C και Lotus Elise, με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στο Dieppe, της Γαλλίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης