Μία ειδική έκδοση του GT, που θα παραχθεί σε ελάχιστο αριθμό μονάδων και διακρίνεται για το αγωνιστικό DNA και τις συναρπαστικές επιδόσεις, παρουσίασε η «μπλε οβάλ» φίρμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ονομάζεται GT Mk II και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Ford Performance και της Multimatic. Προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και θα το κάνουν δικό τους μόλις 45 εκλεκτοί πελάτες της εταιρείας, έναντι του ποσού των 1,2 εκατ. δολαρίων.

Απαλλάσσεται πλήρως από τους περιορισμούς που διέπουν τις καθαρόαιμες αγωνιστικές προτάσεις, με τη Ford να κάνει λόγο για έναν «πύραυλο των δρόμων», χωρίς όμως να ανακοινώνει τα νούμερα των επιδόσεων.

Τροφοδοτείται από τον 3.5 EcoBoost κινητήρα απόδοσης 700 ίππων, με τους μηχανικούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει μεγάλη πτέρυγα δύο στοιχείων για την ανάπτυξης της μέγιστης κάθετης δύναμης – αυξημένης κατά 400% σε σχέση με το συμβατικό GT – νέο splitter στο εμπρός μέρος, διαχύτη, φτερά και σπόιλερ, καθώς και εισαγωγή αέρα στην οροφή.

Πατάει σε αγωνιστικά ελαστικά της Michelin, εξοπλίζεται με αγωνιστική ανάρτηση, προσαρμοζόμενα αμορτισέρ DSSV πέντε δρόμων, επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, κεραμικά φρένα της Brembo, σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών, αγωνιστικό κάθισμα της Sparco με ζώνες ασφαλείας 6 σημείων και σύστημα καταγραφής δεδομένων της MoTeC.

Οι παραγγελίες για το GT Mk II δεν θα γίνονται μέσω της Ford αλλά από την Multimatic. Η εταιρεία αυτή θα πουλά απευθείας στους πελάτες, με τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την κράτηση από την ηλεκτρονική διεύθυνση FordGTMkII.com.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης