Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το έβδομο κατά σειρά μοντέλο της σειράς ID, ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικά μοντέλο που συνδυάζει τις αεροδυναμικές ιδιότητες ενός Gran Turismo με την ευρυχωρία ενός SUV, παρουσίασε η Volkswagen. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται ID. SPACE VIZZION και έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπο. Η έκδοση παραγωγής θα είναι έτοιμη στα τέλη του 2021. Τροφοδοτείται από ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύνολο 335 ίππων που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh.

Η αυτονομία αγγίζει τα 590 χιλιόμετρα, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 5,4 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι παραπέμπει σε station, η σχεδίαση του αμαξώματος είναι άκρως ελκυστική. Η μάσκα εμπρός με το φωτιζόμενο σήμα της μάρκας και το πλέγμα που λειτουργεί ως αεραγωγός κλέβει την παράσταση. Ο αεροδυναμικός συντελεστής ανέρχεται στο εκπληκτικό 0,24 Cd, με τα φώτα τεχνολογίας LED Matrix, τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και ευμεγέθεις τροχούς να προσδίδουν κομψότητα και δυναμισμό.

Η καμπίνα είναι απλή και συγχρόνως σύγχρονη. Εκμεταλλεύεται πλήρως τα οφέλη της πλατφόρμας MEB, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα ευρυχωρίας και άνεσης. Οι επιφάνειες καλύπτονται  από ανανεώσιμα υλικά, όπως το πρωτοποριακό «AppleSki», το οποίο αποτελείται από τεχνητό δέρμα και υπολείμματα μήλου.

To cock-pit είναι πλήρως ψηφιακό με τις πληροφορίες να εμφανίζονται στο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει μία οθόνη 15,6 ιντσών και μπροστά από το τιμόνι δύο μικρότερες, οι οποίες ενσωματώνονται στο ταμπλό.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης