Την καλοκαιρινή περίοδο, οι οδηγοί πραγματοποιούν αρκετά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό τους. Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είναι συχνότερα και γι΄αυτό πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα βαρύ φαγητό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο στομάχι, να επιφέρει υπνηλία, κόπωση και να επηρεάσει τη συγκέντρωση του οδηγού. Επίσης, επικίνδυνη είναι και η έλλειψη τροφής, καθώς μειώνονται τα επίπεδα του σακχάρου και προκαλείται ζάλη. 

Σύμφωνα με την Dr. Mari Carmen López, του ιατρικού κέντρου της SEAT CARS, η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ένα ελαφρύ γεύμα είναι το ιδανικό, προκειμένου να οδηγήσετε με ασφάλεια και άνεση. Οι μικρές ποσότητες τροφής ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυξάνουν την απόδοση και την ευεξία του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέλειο μενού πριν από ένα πολύωρο ταξίδι και κατά τη διάρκεια του, πρέπει να αποτελείται από τοστάκια, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Επίσης, από σαλάτα, ψητό κρέας σε μικρή μερίδα ή ψάρι και γιαούρτι. Ένας καφές το πρωί τονώνει τον οργανισμό.

Αντίθετα, αποφύγετε τα τηγανητά, τα πικάντικα, το ρύζι, τα φασόλια και τα ζυμαρικά, καθώς οι υπερβολικοί υδατάνθρακες προκαλούν φούσκωμα. Τα κρεμμύδια και οι ντομάτες θεωρούνται υγιεινά, αλλά είναι δύσπεπτα και είναι προτιμότερο να μην τα καταναλώσετε αν έχετε ταξίδι μπροστά σας.

Το νερό είναι το πιο πολύτιμο από όλα. Αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά θεωρούνται τελείως ακατάλληλα. Οτιδήποτε εμπεριέχει αλκοόλ, εννοείτε ότι απαγορεύεται.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης