Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

H Bentley προωθώντας την καινούρια Continental GT Speed δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει με έναν θεαματικό τρόπο την δυναμική της συμπεριφορά.  Το όνομα του βίντεο είναι «Continental Drift» και είναι ακριβώς  αυτό που περιμένουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλισμένη με ένα αναβαθμισμένο σασί, ένα νέο εξελιγμένο ESC και το καινούριο ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD), η GT Speed δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να μοιράσει την ροπή της ανά περίπτωση είτε στους μπροστά είτε στους πίσω τροχούς με απίστευτο έλεγχο και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά, που δίνουν στον οδηγό την αυτοπεποίθηση να κινηθεί στο όριο 

Επιλέγοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η ροπή μπορεί να μεταφερθεί από τους μπροστινούς τροχούς στους πίσω αλλάζοντας τα ποσοστά από 45% στους μπροστινούς μόλις στο 10%.

Στην περίπτωση του βίντεο με το  μεγαλύτερο ποσοστό των 635 ίππων που αποδίδει ο W12 κινητήρας και των 900Nm ροπής, να πηγαίνει στους πίσω τροχούς η  GT Speed «χορεύει» χωρίς σταματημό. 
Η Bentley δεν σταμάτησε μόνο εκεί, τοποθέτησε τα μεγαλύτερα φρένα που έχουν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Νέα κεραμικά φρένα άνθρακα τα οποία διαθέτουν μπροστινούς δίσκους διαμέτρου 440 χιλ. και δεκαπίστονες δαγκάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία μικρού μήκους γυρίστηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Σικελία. Επιλέγοντας μια εγκαταλελειμμένη βάση του ΝΑΤΟ, παλαιότερα γνωστή ως αεροπορικός σταθμός Comiso, η Bentley επιδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το καινούριο της μοντέλο προσφέροντας απίστευτα σκηνικά.
Αρχικά κτισμένο το 1936, το Comiso χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1980 ως έδρα για 112 πυραύλους Cruise, εξοπλισμένους με πυρηνική κεφαλή και ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στη νότια Ευρώπη. Εγκαταλειμμένο για πάνω από σχεδόν 30 χρόνια, το Comiso είχε αφεθεί στις διαθέσεις της φύσης.

Υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία είναι ο πολυβραβευμένος στην αυτοκινητοβιομηχανία David Hale, σε συνεργασία με ειδικούς πιλότους drone και τον φωτογράφο Mark Fagelson

Πηγή έμπνευσης για την GT Speed αποτέλεσε η R-Type Cοntinental του 1952,  αυτοκίνητο της  Bentley από τη συλλογή Heritage. Για την εποχή της ήταν το γρηγορότερο τετραθέσιο στον κόσμο. Για αυτόν το λόγο  η Bentley την εμφανίζει στην αρχή της ταινίας όπως και στο τέλος της.  

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης