Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τα ηλεκτροκίνητα επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο τους στην αγορά. Το ίδιο κάνει η Continental, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η γερμανική εταιρεία έχει λάβει εγκρίσεις εξοπλισμού ελαστικών, για τα 4 στα 10 ηλεκτρικά μοντέλα που παράγονται στην Ευρώπη και πάνω από 5 στα 10 στην αμερικανική ήπειρο.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν λανσάρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία. Για κάθε τύπο οχήματος όμως, απαιτούνται εξειδικευμένες διαμορφώσεις των ελαστικών. Aυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα μόνο ελαστικό για όλα τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια το ελαστικό που προτιμούν οι περισσότερες μάρκες είναι το EcoContact 6, στο οποίο η Continental χρησιμοποιεί το μείγμα γόμας «Green Chili 2.0». Διακρίνεται για τη βελτιστοποιημένη αντίσταση κύλισης και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

4 στα 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη φορούν ελαστικά της Continental.Στα αυτοκίνητα των μεσαίων και πιο premium κατηγοριών, τα ελαστικά της σειράς PremiumContact και SportContact θεωρούνται μια από τις βασικές επιλογές. Προσφέρουν ιδανική ισορροπία, αποδοτικότητα, σπορ αίσθηση και άνεση. Παράλληλα έχουν διακριθεί στο φρενάρισμα και στην ασφάλεια που παρέχουν στις υψηλές ταχύτητες.

Για την Continental, η ανάπτυξη των ελαστικών είναι πάντα μια τεχνική πρόκληση. Για παράδειγμα, η υψηλή αντίσταση κύλισης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ασφάλεια, αλλά και σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Εκεί, όμως, βρίσκεται η ικανότητα των μηχανικών της, ώστε να βελτιώνουν ταυτόχρονα και τις δύο παραμέτρους.

Ο θόρυβος του κινητήρα δεν υφίσταται πλέον, επομένως οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον χαμηλό θόρυβο κύλισης. Επιπλέον τα οχήματα με υψηλό επίπεδο άνεσης χρησιμοποιούν την τεχνολογία ContiSilent. Εδώ, ένα ειδικό αφρώδες στρώμα απορροφά τους κραδασμούς του δρόμου και μειώνει τη μετάδοση θορύβου στο εσωτερικό του οχήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H πραγματική αυτονομία σε 21 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ξεπουλάνε τα ηλεκτρικά;

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης