Του Λουκά Παπαλάμπρου

Με ένα ελαστικό υψηλών επιδόσεων που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα συγκεκριμένα μοντέλα και διακρίνεται για την αντοχή, την ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση, εφοδιάζονται οι νέες X3 M και X4 M.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται το Pilot Sport 4S της Michelin. Στα βαυαρικά πανίσχυρα SUV προσφέρεται σε διάσταση 255/40 εμπρός και 265/40 πίσω με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών. Το ελαστικό αναπτύχθηκε από τη γαλλική εταιρεία σε συνεργασία με τη BMW και φέρει ένα αστέρι ως σήμανση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης, η οποία διήρκησε τρία χρόνια,  κατασκευάστηκαν και δοκιμάστηκαν περίπου 800 πρωτότυπα ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, άλλα 1.400 ελαστικά χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές στο Nurburgring της Γερμανίας, στο Miramas και στο Ladoux της Γαλλίας. 

Τα ελαστικά περιλαμβάνουν μία σειρά από τεχνολογίες της Michelin, όπως πέλμα που ενσωματώνει διαφορετικές γόμες και ενισχυμένο σκελετό με αραμίδη. Τα μπροστινά διαθέτουν την τεχνολογία Tri-compound και τα πίσω ελαστικά την bi-compound.

Ενσωματώνουν πολλαπλά μείγματα γόμας σε διαφορετικές περιοχές του πέλματος για να φτάσουν τις επιδόσεις στα άκρα.

Για παράδειγμα, ο εξωτερικός ώμος παρέχει εξαιρετική πρόσφυση και αντοχή στη φθορά στις στροφές, τα ενδιάμεσα μπλοκ πέλματος μεταβιβάζουν άμεσα και με ακρίβεια τις εντολές από το τιμόνι στον δρόμο και ο εσωτερικός ώμος έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τον κίνδυνο της υδρολίσθησης και να προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τη Michelin, ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις της BMW M και είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης