Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θα παραχθεί σε μόλις 7.000 μονάδες. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά crossover/SUV που κυκλοφορούν, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις και μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Cupra Formentor VZ5 τροφοδοτείται από τον πεντακύλινδρο 2,5 λίτρων κινητήρα της Audi Sport. Το μοτέρ αποδίδει 390 ίππους και 480 Nm ροπής -10 λιγότερους ίππους από το RS3 Sportback-, η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Drive και το κιβώτιο είναι αυτόματο DSG 7 σχέσεων ρυθμισμένο για ταχύτερες και πιο ομαλές αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις του είναι «εκρηκτικές». Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Για τη βέλτιστη επιβράδυνση, οι μηχανικοί της ισπανικής φίρμας τοποθέτησαν φρένα Akebono με εξαπίστονες δαγκάνες.

Φυσικά, ένα τόσο ισχυρό αυτοκίνητο πρέπει να φοράει και τα κατάλληλα ελαστικά. Η Goodyear εξέλιξε για το Formentor VZ5 τα Eagle F1 SuperSport. Πρόκειται για ένα πολύ υψηλής απόδοσης ελαστικό, ειδικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του οχήματος.

Διατίθεται στη διάσταση 255/35R20 και είναι πρώτης τοποθέτησης, παρέχοντας εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης τόσο στο βρεγμένο όσο και στο στεγνό οδόστρωμα, καθώς και άψογη σταθερότητα σε περιπτώσεις πίεσης μέσα στην πίστα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ισχυρότερο Cupra που φτιάχτηκε ποτέ

Πόσα είναι τα τέλη κυκλοφορίας στο υπέροχο Cupra Formentor;

Το ηλεκτρικό Cupra Born έχει αυτονομία έως 540 χιλιόμετρα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης