Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ferrari συνεχίζει να αποδεικνύει πως έχει την μυστική συνταγή για όμορφα και γρήγορα αυτοκίνητα που διαθέτουν μοναδική φινέτσα. Νέα απόδειξη η παρουσίαση της Daytona SP3 η οποία έρχεται να εμπλουτίσει την γκάμα των Icona μοντέλων της ιταλικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επηρεασμένη σχεδιαστικά από τις 330 P3/4 330 P3/4, 350 Can-Am, 512 S, έρχεται (όπως δηλώνει και το όνομα της) να αποτελέσει φόρο τιμής στις δόξες της εταιρίας στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, αφορά την τεράστια νίκη της φίρμας όταν το 1967, τρεις Ferrari τερμάτισαν παράλληλα, περνώντας ταυτόχρονα την γραμμή τερματισμού, αποδείκνυοντας για πρώτη φορά στην Ford πως δεν είναι πλέον  το αδιαμφισβήτητο φαβορί.

Είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην ιστορία της Ferrari
Στον τίτλο σας υποσχεθήκαμε κάτι μοναδικό για αυτό το νέο εντυπωσιακό τετράτροχο στολίδι και δεν είπαμε ψέματα. Σύμφωνα με την Ferrari η νέα Daytona SP3 είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο που έφτιαξε ποτέ η ιταλική μάρκα. Παράλληλα κάτω από το καπό της βρυχάται ο πανίσχυρος V12 κινητήρας 6.5λτ. ο οποίος αποδίδει 840 ίππους και 697 Nm ροπής με το σύνολο να οργιάζει μέχρι τις 9.500σ.α.λ. Συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο που έχει δημιουργήσει η F1 team, η κίνηση πηγαίνει στους πίσω τροχούς και για το 0-100 χρειάζεται μόλις 2.86 δευτ. αποδεικνύοντας πως η αεροδυναμική είναι πραγματικά εντυπωσιακή.


Δεν μοιάζει με καμία άλλη Ferrari
Κοιτώντας το μοντέλο από την πίσω μεριά, οι οριζόντιες γραμμές όπου φιλοξενούν και τα φωτιστικά σώματα είναι σίγουρα το highlight στοιχείο του. Οι εξατμίσεις βρίσκονται ψηλά στον διαχύτη, την ώρα που οι καμπύλες κερδίζουν τα βλέμματα, με τους LED προβολείς εμπρός να αποκαλύπτονται όταν σηκώνονται τα «βλέφαρα». Μία πινελιά, ωδή στα σχεδιαστικά καλούπια του παρελθόντος. Στο εσωτερικό η μίνιμαλ σχεδίαση κυριαρχεί την ώρα που όλο το ταμπλό είναι ντυμένο με σουέτ, ενώ πολλές λειτουργίες ενεργοποιούνται μέσω αφής, αφήνοντας στον οδηγό την αμιγώς οδηγική απόλαυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

0-100 σε 2.85δευτ. 0-200 σε 7.4 δευτ. και διαφορικό περιορισμένης ολίσθηση, συνθέτουν ένα πολεμικό σύνολο που θα παραχθεί συνολικά σε 599 κομμάτια με κάθε ένα από αυτά να κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ.  

Θεωρείτε πως είναι υπερβολική η τιμή, ή ένα τόσο σπάνιο και συλλεκτικό κομμάτι αξίζει ακόμα και περισσότερα;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης