Η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε ότι η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Twingo ξεκινά την εμπορική της πορεία στην εγχώρια αγορά με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 21.350 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EV αυτοκινήτου. Το Twingo Ζ.Ε τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 82 ίππων και 160 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 21,3 kWh είναι υγρόψυκτη και προσφέρει αυτονομία 270 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη και 190 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο.

Επίσης, όπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι, αν ο οδηγός επιλέξει το πρόγραμμα Eco, η απόδοση στον μεικτό κύκλο -δηλαδή σε πόλη και ανοιχτό δρόμο- φθάνει τα 225 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα κάτω από οδηγό-συνοδηγό, γεγονός που δεν επηρεάζει καθόλου τον χώρο αποσκευών – παραμένει στα 240 λίτρα. Για μια πλήρη φόρτιση μέσω οικιακού ταχυφορτιστή (Wallbox) 7,4 kW χρειάζεται 4 ώρες, ενώ από φορτιστή 22 kW κάτι παραπάνω από 90 λεπτά.

Από αισθητικής πλευράς διακρίνεται για τους όμορφους χρωματισμούς του αμαξώματος και τις αποκλειστικές ζάντες 16 ιντσών. Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη αφής 7 ιντσών, ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων και μοντέρνα διακοσμητικά.

Στη Γαλλία, το Renault Twingo Z.E είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Life, Zen και Intens). Επίσης υπάρχει και η ειδική έκδοση «Vibes Limited Edition», η οποία κοστίζει 26.450€.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης