Με μια νέα έκδοση που φέρει σύστημα τετρακίνησης και torque vectoring, εμπλουτίζει την γκάμα του καινούργιου οικογενειακού μοντέλου η Opel.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές Insignia το οποίο ονομάζεται πλέον Grand Sport, θα είναι διαθέσιμο και ως 4X4 προσφέροντας στους καταναλωτές μια ακόμα επιλογή. Δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες στο σύστημα AWD αντικαθιστούν το σύνηθες πίσω διαφορικό, παρέχοντας πολύ πιο ακριβή μετάδοση ισχύος σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανεξάρτητα από το εάν το οδόστρωμα έχει χαλίκια, νερό, πάγο ή χιόνι.

Στις στροφές, πρόσθετη ροπή μεταδίδεται στον εξωτερικό πίσω τροχό, μειώνοντας αισθητά την υποστροφή και επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια ελέγχου. Το σύστημα αντιδρά μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, με το πάτημα του γκαζιού, διασφαλίζοντας σταθερότητα και ευκολότερους ελιγμούς διεύθυνσης σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετρακίνητο Insignia Grand Sport συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, τη νέα high-tech πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων και το αναβαθμισμένο πλαίσιο FlexRide. Το τελευταίο προσαρμόζει τους αποσβεστήρες, το σύστημα διεύθυνσης, την απόκριση του γκαζιού και τα σημεία αλλαγών σχέσεων ανεξάρτητα ή μέσω των επιλέξιμων προγραμμάτων (Standard, Sport και Tour).

Θυμίζουμε πως το λανσάρισμα του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο.   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης