Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το κορυφαίο μεγάλο coupe, ένα αριστούργημα των τεσσάρων τροχών, ικανό να σαγηνέψει και τους πιο έμπειρους οδηγούς και να χαρίσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης, εξελίσσει η BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Μ8 δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο. Είναι το καλύτερο και το πιο προηγμένο τεχνολογικά που έχει κατασκευάσει η βαυαρική φίρμα. Αυτήν την περίοδο, οι μηχανικοί του τμήματος Μ πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές στην πίστα του Estoril. Η πανίσχυρη 8άρα δοκιμάζεται μαζί με την αγωνιστική M8 GTE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κάτω από το μυώδες καπό του καμουφλαρισμένου αμαξώματος βρίσκεται ο V8 4.0 bi-turbo κινητήρας. Το μοτέρ αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Μ xDrive.

Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα. Πατά σε ζάντες ελαφρού κράματος 19 ή 20 ιντσών, διαθέτει μεγαλύτερα φρένα και μετατρόχια, αναβαθμισμένο πλαίσιο και Μ ενεργό διαφορικό.

Στο αμάξωμα της Μ8 έχει γίνει εκτενής χρήση αλουμινίου, μαγνησίου και ανθρακονημάτων, προς όφελος του βάρους. Στο εσωτερικό, καθίσματα, τιμόνι και λοιπά αξεσουάρ προέρχονται από το τμήμα M Sport. Επίσης, για όποιον επιζητεί κάτι πιο ιδιαίτερο και ισχυρό, το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και ως Competition Package.

H Μ8 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα και να λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο 2019.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά της Series 8

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης