Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hatchback της Volkswagen είναι ένα από τα αυτοκίνητα που συζητήθηκαν πιο πολύ φέτος. Μάλιστα, σε ορισμένες αγορές, όπως της Νορβηγίας, έγινε best seller από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η VW υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα καθημερινό αυτοκίνητο με μεγάλη ευχρηστία. Προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο το ID.3 μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των οδηγών, οι Rainer Zietlow και Dominic Brüner θα ταξιδέψουν με το EV όχημα για δύο μήνες σε ολόκληρη τη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χέρια τους έχουν την έκδοση ID.3 Pro με την μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh η οποία παρέχει αυτονομία 550 χιλιομέτρων. Οι δύο επαγγελματίες οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 20.000 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από το νοτιότερο ξενοδοχείο της Γερμανίας κοντά στο Oberstdorf και καταλήγοντας στο βορειότερο χώρο στάθμευσης της χώρας, δυτικά του List on Sylt.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Η επαναφόρτιση του οχήματος θα γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια που έχει παραχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο από σταθμούς ταχείας φόρτισης άνω των 60 kW.

Θυμίζουμε ότι, το ID.3 θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της VW στην Ελλάδα, το επόμενο διάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δουν από κοντά στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι. Η ειδική έκδοση ID.3 1ST με τον ιδιαίτερο εξοπλισμό είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία. Η τιμή ξεκινά από 39.600€ – χωρίς το όφελος από την κρατική επιδότηση που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται στα 4.790€. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης