Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Για έναν ιδιοκτήτη Tesla Model 3, η φωτιά που κατέκαψε το αυτοκίνητό του είναι το αποκορύφωμα μιας μακράς σειράς ατυχών γεγονότων. Το Model 3 του επέζησε από ένα σοβαρό τροχαίο τις πρώτες ημέρες ιδιοκτησίας, υπέστη ζημιές από πλημμύρες και τελικά τελείωσε τη σύντομη ζωή του στις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στατιστικά στοιχεία διαβεβαιώνουν ότι οι πυρκαγιές ηλεκτρικών οχημάτων συμβαίνουν λιγότερο συχνά από ό,τι  στα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα, ωστόσο κάθε φορά που ένα EV πιάνει φωτιά, γίνεται πρωτοσέλιδο. Ακόμη περισσότερο αν πρόκειται για Tesla.

Ο Ali Mohammad, ήταν ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 που κάηκε το Σάββατο σε έναν αυτοκινητόδρομο του Τέξας. Σύμφωνα με την ιστορία που κοινοποιήθηκε στην ομάδα Tesla Owners Worldwide στο Facebook, ο Ali είχε μόλις πάρει το αυτοκίνητο από ένα φανοποιείο λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η φωτιά. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς συνδέονται τα δύο γεγονότα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μια νομική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη για να αποδειχθεί οποιαδήποτε θεωρία.

Αφού αρχικά αγόρασε το Tesla Model 3 τον Σεπτέμβριο του 2021, λίγες ημέρες αργότερα, ένα άλλο αυτοκίνητο τον εμβόλισε, με την ασφαλιστική να πληρώνει 32.000 δολάρια για την ζημιά. Το περασμένο καλοκαίρι, το αυτοκίνητο πέρασε από μια πλημμυρισμένη περιοχή, η οποία έσπασε τον πίσω προφυλακτήρα και προκάλεσε άλλες ζημιές στο κάτω μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες αφού ο Ali το πήρε από το φανοποιείο, με τον ίδιο να λέει πως οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο όταν παρατήρησε να βγαίνει καπνός από τον χώρο των επιβατών. Ο καπνός έγινε πιο πυκνός καθώς προσπαθούσε να βγει από τον αυτοκινητόδρομο και σύντομα, οι φλόγες κατέκλυσαν ολόκληρη την καμπίνα. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι αυτό δεν ήταν καύση μπαταρίας. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο, στον χώρο των επιβατών και έπληξε μόνο την καμπίνα. Οι πυρκαγιές από τις μπαταρίες είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να σβήσουν, και συχνά καταλήγουν με όλο το αυτοκίνητο σε στάχτη, κάτι που δεν συνέβη εδώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης