Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το 2021 από τα δέκα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο που ταξινομούνταν στην ελληνική αγορά τα τέσσερα ήταν Skoda. Η τσέχικη εταιρία που βρίσκεται κάτω από τη γερμανική ομπρέλα του γκρουπ της VW τους τρείς πρώτους μήνες του έτους αύξησε το ποσοστό της σε 39,76%. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων έχει παίξει η αύξηση των πρατηρίων που διαθέτουν φυσικό αέριο και καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αττική υπάρχουν συνολικά οκτώ πρατήρια με φυσικό αέριο. Δύο υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη ,τρία στη Λάρισα, δύο στην Αχαΐα και από ένα σε Βόλο, Ιωάννινα και Λαμία.
Όσο αυξάνονται τα πρατήρια που διαθέτουν φυσικό αέριο τόσο ο κόσμος εμπιστεύεται τα αυτοκίνητα με G-TEC. Και αυτό φαίνεται από τις ταξινομήσεις. 

Το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα 327 αυτοκίνητα με φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο για τη λειτουργία τους. Τα 130 είναι μοντέλα της SKODA  που μεταφράζεται σε ποσοστό 39,76% .
Τα μοντέλα με φυσικό αέριο που έχουν κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στην ελληνική αγορά είναι τα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

SCALA G-TEC, 
KAMIQ G-TEC  
OCTAVIA G-TEC 

Οι τιμές ξεκινούν από 17.500 ευρώ. Αυτό που πρέπει να υπολογίζει όμως κάθε αγοραστής είναι το χαμηλό κόστος χρήσης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς για κάθε 100 χιλιόμετρα η κατανάλωση είναι μόνο 3 ευρώ (με τιμή 0,834 €/κιλό). 
Το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας καύσιμο που προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα: 

1.    Η συμπεριφορά του κινητήριου συστήματος παραμένει ίδια είτε χρησιμοποιείται φυσικό αέριο είτε βενζίνη 
2.    Το κόστος χρήσης είναι πολύ χαμηλό. 

Οι όροι απόκτησης των αυτοκινήτων με G-TEC είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί. Το πρόγραμμα  SKODA ONE προσφέρει:

– Άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο
– Προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση
– Προκαταβολή από 0%

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο αγοραστής καλείται να πληρώσει την πρώτη δόση 4 μήνες από την αγορά.
 Η SKODA προσφέρει σε έκδοση G-TEC, με κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο, τα SCALA, KAMIQ καθώς και τη νέα OCTAVIA, στην 4η γενιά της. 

Οι προτεινόμενες λιανικές τιμές για τα  SKODA SCALA G-TEC, SKODA KAMIQ G-TEC και SKODA OCTAVIA G-TEC, ξεκινούν από 17.500€, 19.500€ και 26.100€, αντίστοιχα. Η  SKODA OCTAVIA G-TEC είναι διαθέσιμη και σε έκδοση για taxi, με ενδεικτική λιανική τιμή με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης 23.302€. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης