Τα νέα από τις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου καλά για την General Motors, καθώς η εταιρεία υποχρεώθηκε να ανακαλέσει αλλά 8,4 εκατομμύρια οχήματα, με τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων να αγγίζουν υπέρογκα ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στο επίκεντρο, έπειτα από τα θανατηφόρα δυστυχήματα που οφείλονται στην ελαττωματική μίζα των μοντέλων τους. Οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει το θέμα για λογαριασμό των οικογενειών των θυμάτων, ζητάνε το λιγότερο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Όπως αποκάλυψε ο ειδικός σε θέματα αποζημιώσεων, Kenneth Feinberg, στους New York Times, τα χρήματα θα δοθούν σύμφωνα με το ετήσιο εισόδημα του κάθε θύματος, αν έχει παιδιά, σύζυγο και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, μια νεαρή γυναίκα με δύο παιδιά, που λάμβανε το χρόνο σχεδόν 46.000 δολάρια από τη δουλειά της, θα αποζημιωθεί με 4 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ήδη 13 οικογένειες που έχουν καταθέσει μήνυση, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις ελαττωματικές μίζες να αυξάνεται και ορισμένους να κάνουν λόγο για πάνω από 70 θανάτους.

Η GM βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και είναι δύσκολο να πει κάποιος αν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης