Στο στάδιο της εξέλιξης βρίσκεται η νέα X5, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2013. Η νέα γενιά του κορυφαίου γερμανικού SUV θα φέρει νέους κινητήρες, προηγμένες τεχνολογίες, θα είναι ελαφρύτερη από την τωρινή, αλλά και με μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό.

Η νέα X5 με την κωδική ονομασία F15, θα κατασκευαστεί πάνω σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα της Series 5, με το βάρος του αμαξώματος να είναι μειωμένο κατά 150 κιλά, φθάνοντας περίπου τα 1.800 κιλά. Οι διαστάσεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με της τωρινής Χ5, έχοντας ωστόσο μεγαλύτερο μεταξόνιο για αύξηση των εσωτερικών χώρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, θα προστεθούν δύο νέες υβριδικές εκδόσεις, με τον πρώτο να συνδυάζει τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων TwinPower Turbo των 306 ίππων με ένα ηλεκτροκινητήρα 55 ίππων και το δεύτερο ένα turbodiesel 2.0 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων, αποδίδοντας συνολικά 224 ίππους. Ο τρίλιτρος diesel των τριών turbo με τους 381 ίππους της έκδοσης X5 M50d θα έρθει λίγο αργότερα, όπως και οι V8 εκδόσεις της σειράς M.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την νέα γενιά της X5 καμουφλαρισμένη, να κάνει δοκιμές στα χιόνια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης