Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν αλλάξει. Τα crossover και τα SUV αποτελούν την πρώτη επιλογή των οδηγών, με τα μεγάλα τετράθυρα να είναι η τελευταία. Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, η Ford αποφάσισε να καταργήσει το Mondeo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τίτλοι τέλους του μοντέλου θα πέσουν οριστικά τον Μάρτιο του 2022. Αντίθετα, τα επταθέσια Ford Galaxy και Ford S-MAX θα παραμείνουν στην παραγωγή με τις πρόσφατα λανσαρισμένες αμιγώς υβριδικές εκδόσεις τους.

Το Mondeo που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993, ήταν το πρώτο μοντέλο της Ford που χαιρετίστηκε ως «παγκόσμιο» αυτοκίνητο. Αντικατέστησε το Sierra και οι πωλήσεις του, από τότε μέχρι σήμερα, έχουν φθάσει τις 5 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

22 δις δολάρια σε επενδύσεις

Η Ford έχει δεσμευτεί πλήρως στην εξέλιξη της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της στην Ευρώπη, ενισχύοντας τη θέση της με αυτοκίνητα όπως τα Kuga, Puma και Explorer PHEV.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε μία επένδυση ύψους 22 δις δολαρίων στις παγκόσμιες δραστηριότητες εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Επίσης ανακοινώθηκε μία επένδυση ύψους 1 δις δολαρίων για τη δημιουργία του Κέντρου Εξηλεκτρισμού στην Κολωνία για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, η οποία είναι η πρώτη εγκατάσταση του είδους της εταιρείας στην Ευρώπη.

Το πρώτο, ευρωπαϊκό, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της Ford θα αρχίσει να κατασκευάζεται εκεί το 2023, ενώ εξετάζεται η περίπτωση και ενός δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Σαρώνουν τα crossover και τα SUVΜέχρι τα μέσα του 2026, το 100% της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της Ford θα έχουν τη δυνατότητα κίνησης με μηδενικές εκπομπές, είτε με τη μορφή αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών μοντέλων, εν όψει της μετάβασης της εταιρείας σε πλήρη εξηλεκτρισμό μέχρι το 2030.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 2020, το 39% των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων της μάρκας ήταν μοντέλα SUV και crossover – αύξηση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων από το 2019. Επιπλέον, οι πελάτες δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις τεχνολογίες εξηλεκτρισμού, με πάνω από το 50% των κατόχων Kuga να έχουν αγοράσει την έκδοση PHEV.

 

Από 49.139 ευρώ η τιμή της ηλεκτρικής Mustang Mach-E στην Ελλάδα

Πώς η Ford αποτρέπει την κλοπή των αυτοκινήτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης