Επίσημα πλέον η Audi ανακοίνωσε πως τα δύο μικρότερα μοντέλα της γκάμας της, A1 και Q2 δεν θα συνεχίσουν την πορεία τους. Παραχωρώντας συνέντευξη στην Handelsblatt, ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Markus Duesmann ανακοίνωσε πως στα πλάνα της εταιρίας δεν υπάρχει χώρος για τα δύο αυτά μοντέλα. 

Αυτό σημαίνει πως η Audi θα στοχεύει αποκλειστικά σε μεγαλύτερες κατηγορίες, κάτι που θα μετατρέψει το A3 ως το entry μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο κυριότερος λόγος φαίνεται να είναι πως η Audi θέλει σταδιακά να προσφέρει αποκλειστικά μεγαλύτερα premium μοντέλα, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο της προς τις μεγαλύτερες κατηγορίες (που λόγω τιμής θα προσφέρουν και μεγαλύτερα κέρδη στην εταιρία), αποχαιρετώντας τις μικρότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία τακτική που εδώ και χρόνια ακολουθούν οι Mercedes και BMW οι οποίες δεν προσφέρουν μοντέλα στην μικρή κατηγορία. Η Audi με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να αποστασιοποιηθεί περισσότερο από τα Volkswagen και να πλησιάσει μάρκες όπως η Porsche και η Bentley εντός του Ομίλου VW όσον αφορά τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών.

H εταιρεία θα λανσάρει το τελευταίο της νέο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2026 πριν τερματίσει την παραγωγή αυτοκινήτων ICE το 2033. Εν τω μεταξύ, η γκάμα θα αυξηθεί ώστε να περιλαμβάνει το Q6 E-Tron που πρόκειται να παρουσιαστεί πριν από το τέλος του έτους, ως το πρώτο μοντέλο της Audi που βασίζεται στην πλατφόρμα PPE που αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης