Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αποστολή εξετελέσθη. Η γαλλική φίρμα από το Molsheim ανακοίνωσε ότι 11 μήνες μετά την έναρξη των παραδόσεων του ανυπέρβλητου hypercar ολοκληρώθηκε η παραγωγή του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι 40 Bugatti Divo που είχαν προγραμματιστεί να παραχθούν βρίσκονται στα χέρια των τυχερών ιδιοκτητών. Το τελευταίο αντίτυπο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι βαμμένο στο αποκλειστικό μπλε χρώμα EB 110 LM και κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους και τα έξτρα, όπως και όλες οι υπόλοιπες Divo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το συλλεκτικό υπεραυτοκίνητο εξελίχθηκε πάνω στη Chiron. Έχει όμως τελείως διαφορετική αεροδυναμική και set-up, καθώς στόχος είναι να κινείται ακόμα πιο γρήγορα στις στροφές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Divo είναι καταιγιστική στον δρόμο, παράγει έως 1,6 G στις καμπές και είναι ικανή να τρομάξει ακόμα και τον πιο έμπειρο οδηγό με τη δύναμή της. Ο W16 8.0 quad-turbo κινητήρας αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής, με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι να έχει την αίσθηση ότι δέχεται κλοτσιές αλόγου σε κάθε απότομο βύθισμα του γκαζιού.

Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,4 δευτερόλεπτα. Η βελόνα του κοντέρ σταματά στα 380 χλμ./ώρα, αρκετά χαμηλότερα από τη Chiron, αλλά η τελική έρχεται τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμες οι πρώτες Bugatti Divo παραγωγής

Η Bugatti των 1.500 ίππων και των 5 εκατ. ευρώ

Αυτή η Bugatti κοστίζει 2,88 εκατ. ευρώ χωρίς τους φόρους

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης