Η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του CR-V Hybrid, το οποίο θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω της συγκεκριμένης έκδοσης, η Honda δίνει μία πρώτη γεύση του ανανεωμένου SUV, που αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το 2018. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το μοντέλο δεν θα προσφέρεται με diesel κινητήρα, παρά μόνο με τον 1.5 VTEC βενζίνης και το hybrid σύνολο.

Η υβριδική εκδοχή τροφοδοτείται από σύστημα δύο μονάδων i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), συνδυάζοντας έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα δίλιτρο μοτέρ βενζίνης. Επίσης, φέρει ανεξάρτητο ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια, ενώ δεν διαθέτει συμβατικό κιβώτιο αλλά μία μόνο σχέση που δημιουργεί άμεση σύνδεση μεταξύ των κινούμενων εξαρτημάτων, επιτρέποντας ομαλή μεταφορά ροπής στο σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το i-MMD περιλαμβάνει τρία προγράμματα οδήγησης (EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive). Στο πρώτο, ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια αποκλειστικά από τις μπαταρίες παράγοντας μηδενικούς ρύπους. Στο δεύτερο, ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια, που με τη σειρά του τροφοδοτεί με ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα, ενώ στο Engine Drive, οι τροχοί κινούνται απευθείας από τον βενζινοκινητήρα, έχοντας επιπλέον βοήθεια από τον ηλεκτροκινητήρα, για πλήρη ισχύ, κυρίως σε αυτοκινητόδρομο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης