Το παλιό αεροδρόμιο στο Surrey της Αγγλίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως στρατιωτική βάση του Dunsfold και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του BBC και έγινε το ορμητήριο της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear, έκλεισε οριστικά τις πύλες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2002, ο Clarkson και η παρέα του, ο Stig, o Matt LeBlanc και οι διάσημοι καλεσμένοι τους, χρησιμοποίησαν την πίστα για να δοκιμάζουν τα οχήματα στο πλαίσιο των εκπομπών. Σε αυτή την πίστα, γυρίστηκαν ορισμένα από τα καλύτερα επεισόδια και πάτησαν τους τροχούς τους τα κορυφαία τετράτροχα.

Πλέον, το Top Gear αναζητά νέα έδρα, καθώς η κυβέρνηση της Βρετανίας ενέκρινε το σχέδιο για τη δημιουργία ενός πρότυπου συγκροτήματος 1.800 κατοικιών, με χώρους άθλησης, πάρκα, καταστήματα, ποδηλατοδρόμους και καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα έκλεισε οριστικά στις 29 Μαρτίου, με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο να ξεκινά άμεσα δουλειά. Επίσης, θα επεκταθεί το Dunsfold Park και θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης