Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η μεγάλη ώρα για τη νέα γενιά του μικρομεσαίου hatchback της ισπανικής φίρμας πλησιάζει. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε, στην καμπίνα μπήκαν οι τελευταίες πινελιές και πλέον το μόνο που απομένει είναι να γίνει το set up.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την περίοδο, οι μηχανικοί της Seat πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές στην πίστα του Nurburgring, ρυθμίζοντας και αξιολογώντας τα μηχανικά μέρη. Παρά το βαρύ καμουφλάζ του αμαξώματος, διακρίνεται η αθλητική σιλουέτα, η νέα μάσκα που θυμίζει έντονα το Tarraco και το μυώδες πίσω τμήμα.

Το καινούργιο Leon βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Group, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις και αυξημένο μεταξόνιο, γεγονός που ευνοεί την ευρυχωρία στο εσωτερικό. Όπως προκύπτει από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η καμπίνα είναι πλήρως αναβαθμισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλίζεται με μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων, ολοκαίνουργια οθόνη αφής, νέα κονσόλα και τιμόνι. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι το πρώτο μοντέλο του ομίλου VW που διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα πολυμέσων με λειτουργία over the air.

Τα παραδοσιακά κουμπιά και οι διακόπτες λάμπουν διά της απουσίας τους, ενώ ακόμη και το σύστημα κλιματισμού ελέγχεται με πλήκτρα αφής.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Leon θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Τότε, θα ανακοινωθούν οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου και ο χρόνος λανσαρίσματος στην αγορά.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης