Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που είχε δώσει το Υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των εφετινών τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

Όσοι δεν είχαν πληρώσει τα τέλη ή δεν είχαν καταθέσει πινακίδες, πρέπει να το κάνουν άμεσα, καθώς από αύριο η εκπρόθεσμη καταβολή του αντιτίμου συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με την αξία των τελών που έπρεπε να είχαν πληρωθεί εγκαίρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο δεν πρόκειται να δώσει νέα παράταση, καθώς στη συντριπτική τους πλειονότητα οι υπόχρεοι έχουν πληρώσει τα τέλη. Το ειδοποιητήριο για την πληρωμή του τέλους που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα μπορεί να εκτυπωθεί από το Τaxisnet (www.gsis.gr) με τη χρήση των προσωπικών κωδικών που έχει κάθε φορολογούμενος ή μόνο με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Η πληρωμή γίνεται σε όλες τις τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλά και μέσω των δικτύων ηλεκτρονικής τραπεζικής των τραπεζών (web banking). Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών με πιστωτική κάρτα σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Όσον αφορά στις πινακίδες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία στην οποία υπάγονται και μαζί με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας να υποβάλουν χειρόγραφα τη δήλωση ακινησίας των οχημάτων τους, μαζί με μια σειρά δικαιολογητικών [αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ., απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2016, αντίγραφο του εντύπου Ε9 με το οποίο να αποδεικνύεται πως υπάρχει θέση στάθμευσης ή υπεύθυνη δήλωση ότι το όχημα θα σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο και αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος στην εφορία δεν είναι ο ιδιοκτήτης].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρμόδια ΔΟΥ θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να συμπληρώσουν και μία αίτηση, στην οποία θα αναγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία [επώνυμο ή επωνυμία, όνομα, όνομα πατρός, επάγγελμα, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου, είδος και χρήση (Ι.Χ., επαγγελματικό κ.λπ.), τόπος ακινησίας, περιφέρεια αστυνομικού τμήματος, ημερομηνία έναρξης ακινησίας και οι λόγοι που προκαλούν την ακινησία].

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης