Τραγικά ήταν τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης που πραγματοποίησε το τμήμα οδικής ασφάλειας της Σουηδίας, σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτών των ειδών τα οχήματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις πολλές χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στις βόρειες. Ολοένα και περισσότεροι οδηγοί τα προτιμούν για τις εξορμήσεις στη φύση και τις διακοπές τους στις νοτιότερες χώρες, όπως σε Ελλάδα και Ιταλία.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τις πωλήσεις, έχουν αυξηθεί και τα τροχαία δυστυχήματα. Με αφορμή τους πολλούς θανάτους, οι αρμόδιοι φορείς της Σουηδίας πήραν δύο τροχόσπιτα διαφορετικών προδιαγραφών προκειμένου να τα αξιολογήσουν στον τομέα της ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα crash test έγιναν με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα σε σταθερό εμπόδιο, με τους επιβάτες να φορούν τη ζώνη ασφαλείας και τα παιδιά σωστά δεμένα στα παιδικά καθισμάτακια. Με αυτά τα χιλιόμετρα λοιπόν, αν τρακάρει ένα αυτοκινούμενο, μόνο από τύχη μπορεί να μείνει κανείς ζωντανός.

Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά, προκαλώντας προβληματισμό στους εμπειρογνώμονες και τους ειδικούς. Οι Σουηδοί επικοινώνησαν άμεσα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Euro NCAP, παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία και ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης