Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου hatchback της DS Automobiles ανήκει στα αυθεντικά premium αυτοκίνητα. Οι Γάλλοι δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό όχημα, με μοναδική σιλουέτα, υψηλή ποιότητα κατασκευής και εμπνευσμένο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα έρθει με κινητήρες βενζίνης, diesel και plug-in hybrid

Στην Ελλάδα το καινούριο DS 4 θα έρθει προς τα τέλη του έτους, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ εκδόσεων βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με δεκάδες συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Ποια είναι όμως αυτά που κάνουν τη διαφορά;

Ας τα δούμε αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σύστημα καθαρισμού αέρα προστατεύει ενεργά τον θάλαμο των επιβατών με αισθητήρες για σωματίδια PM2.5 εντός αλλά και εξωτερικής ανίχνευσης ρύπανσης. Η ποιότητα του αέρα καταγράφεται και εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη για την ενημέρωση του οδηγού, αλλά και των επιβατών.

Head up Display επαυξημένης πραγματικότητας που εμφανίζει όλες τις πληροφορίες σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από το παρμπρίζ, σε ιδανική γωνία για ανάγνωση από τον οδηγό.

Νέο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10 ιντσών. Έλεγχος με φωνητικές εντολές και χειρονομίες για το DS IRIS SYSTEM που ενσωματώνει στην πραγματικότητα έναν προσωπικό βοηθό, ικανό να αναγνωρίζει τι έχει πει σε αυτό, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να εκτελεί αιτήματα.

Ημιαυτονόμη οδήγηση επιπέδου 2 που προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με τη ροή της κυκλοφορίας, με τη δυνατότητα διακοπής και επανεκκίνησης σε μποτιλιαρίσματα.

Νέα «Radar Corners» που επιτρέπουν λειτουργίες, όπως παρακολούθηση τυφλού σημείου μεγάλων αποστάσεων (με εμβέλεια 75m) και προειδοποίηση για κινητικότητα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με στόχο την αποφυγή σύγκρουσης με πλήρη έλεγχο του «τυφλού» σημείου.

Το DS NIGHT VISION μπορεί μέσω κάμερας υπέρυθρης ακτινοβολίας να εντοπίζει τους πεζούς και τα ζώα έως 200 μέτρα μακριά τη νύχτα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο οδηγός βλέπει τους κινδύνους του δρόμου στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων.

Προβολείς DS MATRIX LED VISION που προσαρμόζονται στις συνθήκες κυκλοφορίας, στη γωνία του τιμονιού, στην ταχύτητα και στις καιρικές συνθήκες με πέντε προκαθορισμένες λειτουργίες: Πόλη, Επαρχία, Aυτοκινητόδρομο, Άσχημες Καιρικές Συνθήκες και Ομίχλη.

 

Το χαρισματικό premium hatchback των Γάλλων

Κι όμως αυτή είναι αντιπροσωπεία αυτοκινήτων!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης