Έπειτα από την επιβεβαίωση της παραγωγής του νέου υπερ-αυτοκινήτου της γερμανικής φίρμας, δόθηκαν στη δημοσιότητα ορισμένα από τα χαρακτηριστικά, αλλά και η κωδική ονομασία.

Η Mercedes επέλεξε να το ονομάσει Project One, αναφέροντας παράλληλα πως πρόκειται για το πιο συναρπαστικό διθέσιο όχημα όλων των εποχών. Όπως γνωρίζουμε, για την κίνηση του πολυαναμενόμενου hypercar φροντίζει το υβριδικό σύνολο με τον V6 1.6 Turbo κινητήρα, το οποίο προέρχεται απευθείας από το μονοθέσιο της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοσή του κυμαίνεται στους 1.000 ίππους, αγγίζοντας τις 11.000 σ.α.λ. Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, το χαρακτήρισε ως ένα μονοθέσιο δρόμου, ενώ ο επικεφαλής σχεδιασμού, Gorden Wagener, δήλωσε ότι διαθέτει το τέλειο design, συνδυάζοντας το αγνό με το ακραίο.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με τις δοκιμές εξέλιξης να ξεκινούν έναν μήνα αργότερα, με τη συμμετοχή του Lewis Hamilton. Η τιμή του λέγεται πως κυμαίνεται μεταξύ 2-3 εκατομμυρίων ευρώ και θα παραχθεί σε 200 με 300 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη προπωληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης