Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και βελτιωμένες επιδόσεις. Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης «Recharge» της Volvo Cars, το οποίο κάνει ντεμπούτο στις σειρές των μοντέλων 90 και 60, καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών κατά τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αναβαθμισμένο επαναφορτιζομένο υβριδικό σύνολο διευρύνει την εκτιμώμενη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια στα 90 χιλιόμετρα, με μία και μοναδική φόρτιση. Καθώς ο μέσος ιδιοκτήτης premium αυτοκινήτου διανύει τις εργάσιμες ημέρες λιγότερο από 50 χιλιόμετρα, οι περισσότεροι οδηγοί θα μπορούν να φορτίζουν στο σπίτι το βράδυ και να κινούνται σε ημερήσια βάση μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυρίες βελτιώσεις του υβριδικού συνόλου περιλαμβάνουν μία νέα μπαταρία μεγάλης αυτονομίας, η οποία ενσωματώνει ένα τρίτο στρώμα από κυψέλες, χάρη στο οποίο αυξάνεται η ονομαστική ενέργεια από τις 11,6 kWh στις 18,8 kWh, καθώς και έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος αποδίδει πλέον 145 ίππους. Η επιπλέον ηλεκτρική ισχύς έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνδυαστικής ισχύος στους 350 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ6 και στους 455 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ8, καθιστώντας τα τελευταία τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Εκτός από το νέο σύστημα κίνησης, οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη λειτουργίας One Pedal Drive σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας, οι περισσότεροι πελάτες θα μπορούν να οδηγούν κυρίως στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure. Η Volvo Cars εκτιμά ότι το νέο σύστημα κίνησης έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 50% στον κύκλο οδήγησης WLTP.

Παράλληλα, με την ενσωμάτωση της λειτουργίας «One Pedal Drive» -αρχικά στα XC60, S90 και V90 Recharge-, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τόσο την επιτάχυνση όσο και την επιβράδυνση μόνο με το πεντάλ του γκαζιού.

Η νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας βοηθά σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ο κάτοχος μπορεί να προθερμάνει ή να δροσίσει το εσωτερικό από απόσταση μέσω της εφαρμογής «Volvo Cars app», ακόμα κι αν το αυτοκίνητο δεν είναι συνδεδεμένο στην παροχή ρεύματος.

Το αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης λανσάρεται σε όλα τα plug-in υβριδικά Volvo Recharge που βασίζονται στην πλατφόρμα σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής SPA, η οποία συμπεριλαμβάνει τα μοντέλα S60, V60, XC60, S90, V90 και XC90 Recharge.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα επόμενα ηλεκτρικά της Volvo θα έχουν αυτονομία 1.000 χλμ.

Πού πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα η Volvo;

Τρομερό ρεκόρ από τη Volvo

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης