Του Λουκά Παπαλάμπρου

Δύο ξεχωριστά αισθητικά αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της γκάμας της παρουσίασε η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των Countryman και Clubman. Τα οχήματα φέρουν την υπογραφή John Cooper Works και τροφοδοτούνται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου 2.0 Twin Power Turbo κινητήρα. Το μοτέρ αποδίδει 306 ίππους και 450 Nm ροπής, προσφέροντας ασυναγώνιστες επιδόσεις. Συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic, περιλαμβάνοντας επίσης, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον εμπρός άξονα και σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Για ακόμη καλύτερη οδηγική αίσθηση, η MINI έχει ενισχύσει το πλαίσιο, τη δομή του αμαξώματος και τις βάσεις του κινητήρα, έχει τοποθετήσει νέο σύστημα εξάτμισης και μεγαλύτερα φρένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το John Cooper Works Clubman επιταχύνει στα 0-100 σε 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ το John Cooper Works Countryman καλύπτει την ίδια απόσταση σε 5,1΄΄, με την τελική ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο WLTP κυμαίνεται από 7,1 έως 7,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα για το Clubman JCW και στα 6,9-7,3 λτ. για το Countryman JCW. Οι εκπομπές ρύπων είναι στα 161-169 γρ./χλμ. και 156-166 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

Ο ήχος των εξατμίσεων είναι συναρπαστικός, υπογραμμίζοντας τον χαρακτήρα υψηλών επιδόσεων των μοντέλων.

Το 8άρι κιβώτιο διακρίνεται για τις ταχύτατες αλλαγές και την άμεση απόκριση. Το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό είναι συνδεδεμένο με το DSC (Dynamic Stability Control) για καλύτερη πρόσφυση σε γλιστερές επιφάνειες και σπορ συμπεριφορά στις στροφές.

Το σύστημα τετρακίνησης 4ALL, τα επαναρυθμισμένα συστήματα ανάρτησης και απόσβεσης, το DSC Dynamic Stability Control και το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης υποστηρίζουν με ακρίβεια τον ευέλικτο χαρακτήρα των JCW.

Φυσικά, τα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας. Οι ζάντες 18 ιντσών είναι στον βασικό εξοπλισμό -έξτρα οι 19άρες-, όπως και οι προβολείς LED, το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, το MINI Driving Modes, το Radio MINI Visual Boost με οθόνη 6,5 ιντσών, το Connected Media και πολλά ακόμη.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης