Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Consumer Reports διεξήγαγε την ετήσια έρευνα αξιοπιστίας «Annual Auto Reliability Survey» για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνα περιελήφθησαν περισσότερα από 740.000 οχήματα, με τους ειδικούς να λαμβάνουν υπόψη τη λειτουργία των συστημάτων πολυμέσων, των κινητήρων, των κιβωτίων ταχυτήτων και όλων γενικά των μηχανικών τμημάτων.

Για ακόμα μια χρονιά, τα μοντέλα των ιαπωνικών εταιρειών, όπως αυτά της Lexus και της Toyota αναδείχθηκαν τα πιο αξιόπιστα, βγάζοντας ασπροπρόσωπους τους ιδιοκτήτες τους. Στην τρίτη θέση ήταν Audi, με την πεντάδα να συμπληρώνουν η Mazda και η Subaru. Εντυπωσιακά ήταν τα αποτέλεσμα για την Kia, με τη Buick να πλασάρεται στη δεκάδα μπροστά από τις Honda, Hyundai και Mini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας του έγκυρου αμερικανικού μέσου, οι οδηγοί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εξακολουθούν να δίνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα ιαπωνικά μοντέλα, καθώς τα ευρωπαϊκά βγάζουν περισσότερες ζημιές. Εντύπωση κάνει η απογοητευτική επίδοση της Mercedes που είναι μόλις 21η στη λίστα και αυτή των Fiat-Jeep που κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης