Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η J.D. Power and Associates ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τα αυτοκίνητα που βγάζουν τις λιγότερες και περισσότερες ζημιές.

Η έρευνα αξιοπιστίας «US Vehicle Dependability Study» αφορά την αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο, σε αυτή περιλαμβάνονται όλες οι μάρκες. Συμμετέχουν επιβατικά οχήματα που κυκλοφορούν τα τελευταία τρία χρόνια και έχουν διανύσει έναν μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έλαβαν μέρος 36.555 πρώτοι ιδιοκτήτες μοντέλων, με τους ερευνητές να καταγράφουν 177 λειτουργίες των αυτοκινήτων σε οκτώ κατηγορίες, όπως στον κινητήρα, στο κιβώτιο ταχυτήτων, στην μπαταρία, στα ηλεκτρονικά, στις οθόνες των συστημάτων πολυμέσων, στα συστήματα φωνητικών εντολών, στις λειτουργίες των εφαρμογών, στο Bluetooth, στο σύστημα κλιματισμού, στο ηχοσύστημα, ακόμη και στα καθίσματα.

Πιο αξιόπιστη μάρκα αναδείχθηκε η Genesis – είναι η premium φίρμα της Hyundai – με τη Lexus να έρχεται δεύτερη μετά από πολλά χρόνια στην κορυφή και την Buick να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Η Porsche ξεπέρασε την Toyota στη σχετική λίστα του αναγνωρισμένου οργανισμού σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση, με τη Volkswagen να βρίσκεται έκτη. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lincoln, BMW, Chevrolet και Ford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, τις περισσότερες ζημιές εμφανίζουν τα αυτοκίνητα των Land Rover, Chrysler, Jaguar και Volvo. Από τη λίστα απουσιάζουν η Alfa Romeo, η smart και η Tesla. Οι δύο πρώτες λόγω του μικρού δείγματος συμμετεχόντων και η τελευταία διότι αρνήθηκε να λάβει μέρος. 

Το πιο αξιόπιστο όλων είναι το Lexus ES, επιτυγχάνοντας την καλύτερη βαθμολογία στην ιστορία της J.D. Power με 52 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτός ο αριθμός, να πούμε πως ο μέρος όρος ήταν 134,2 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης