Με ποιον Έλληνα επιχειρηματία έχει καλές σχέσεις ο Carlos Tavares; Υποσχεθήκαμε να μην αποκαλύψαμε –προς το παρόν το όνομά του. Πάντως την είδηση, μας την έδωσε Κύπριος μεγάλο επιχειρηματίας που συναντήσαμε την περασμένη Παρασκευή στη Λευκωσία. Μας ανέφερε τόσο για τις σκέψεις του Tavares όσο και για τα σχέδια που έχει για τη χώρα μας που τη θεωρεί καλή αγορά. Σταματούμε εδώ γιατί κάθε λέξη μεταφράζεται διαφορετικά και μπορεί να βγουν λανθασμένα σενάρια. Πάντως αν θα τα βρουν τότε ο ‘Έλληνας επιχειρηματίας το πιθανότερο είναι να αναλάβει όχι μόνο τη Fiat και την Alfa Romeo αλλά και την Jeep.

Πενήντα χρόνια κληρονομιάς μετράει η Peugeot στην ιστορία της για τα μικρά αυτοκίνητα πόλης. Μιας ιστορίας που ξεκίνησε στο σαλόνι του Παρισιού το 1972. Ήταν τότε που η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε το μεγάλο της τόλμημα με το Peugeot 104. Ένα πρωτοποριακό για την εποχή του αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε σε τρείς διαφορετικούς τύπους αμαξώματος. Έγινε χαμός τότε και οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ήταν  ευέλικτο, στιλάτο και οικονομικό στη χρήση. Με εκπληκτική οδηγική συμπεριφορά για την κατηγορία του. Η αρχή της σειράς των αυτοκινήτων πόλης ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αν παρατηρήσετε σχεδιαστικά το Peugeot 104 του 1972 και το Peugeot 208  του 2022 δεν θα πιστέψετε πόσο πολύ έχει αλλάξει η λογική των σχεδιαστών αλλά και πόσο πολύ έχει εξελιχθεί η τεχνολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάταγος γίνεται με το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Citroen. Οι παραγγελίες για το Ami πέφτουν βροχή. Είναι πρακτικό για την πόλη, με μήκος 2.4 μ. έχει αυτονομία 75χλμ. και φορτίζει πλήρως σε οικιακή πρίζα σε μόλις 3 ώρες. Από την μία προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα όπως ένα αυτοκίνητο, από την άλλη είναι ευέλικτο και οικονομικό όσο ένα scooter για δύο άτομα. Η τιμή του είναι 6.500 ευρώ (με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά») ενώ οι νέοι κάτω των 29 ετών έχουν ακόμη 1000 ευρώ έκπτωση.

Το 2022, η Michelin συμπληρώνει 65 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην Ελλάδα. Από το 1957, προσφέρει βιώσιμες λύσεις κινητικότητας στη χώρα και ποιοτικά ελαστικά αλλά και μοναδικές γαστρονομικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες, μέσα από τον Οδηγό MICHELIN. Με σημαντικές επενδύσεις, η Michelin υποστηρίζει τους ανθρώπους της, τους πελάτες της και την τοπική κοινωνία, με υπεύθυνο τρόπο και με σεβασμό προς το περιβάλλον.Η Michelin επενδύει διαρκώς στην Ελλάδα, για να προωθήσει τη βιώσιμη κινητικότητα, ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Τα τελευταία 10 χρόνια, επένδυσε 6 εκατομμύρια ευρώ σε σύγχρονες υποδομές. Υποστήριξε την ελληνική οικονομία με περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και έχει συνεργαστεί με σχεδόν 2.700 Έλληνες προμηθευτές.

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό  crossover SUV Ariya θα υποβληθεί πριν βγεί από τις γραμμές παραγωγής σε περισσότερες από 400 δοκιμές στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan στο Atsugi της Ιαπωνίας.  Η φιλοσοφία Safety Shield της Nissan περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας για την υποστήριξη της ασφάλειας των επιβατών του οχήματος, σε διάφορα σενάρια. Ο γενικός στόχος είναι η αποτροπή συγκρούσεων όπου είναι δυνατόν και, σε περίπτωση αναπόφευκτων συγκρούσεων, ο μετριασμός των ζημιών και των τραυματισμών. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών δοκιμών, μηχανικοί από την Ομάδα Αξιολόγησης Παθητικής Ασφάλειας της Nissan μετρούν τη δύναμη της πρόσκρουσης στο αμάξωμα και στα δομικά στοιχεία του οχήματος. Ο χρόνος αντίδρασης από την πρόσκρουση ήταν  1/1000ο του δευτερολέπτου. Οι μηχανικοί ασφαλείας θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσει τη δομική της ακεραιότητα μετά από μια σύγκρουση χωρίς διαρροή των ηλεκτροδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να μια καλή είδηση. Stellantis και LG Energy Solution θα επενδύσουν περισσότερα από $5 Δισεκατομμύρια Καναδικών Δολαριών για τη δημιουργία της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής μπαταριών Lithium-Ion στον Καναδά. Στο στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030 που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Stellantis προβλέπονται παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων του Ομίλου άνω των 5 εκατομμυρίων ανά έτος μέχρι το 2030. Και στις αγορές της Β. Αμερικής ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της Stellantis προχωρά με γοργούς ρυθμούς, με την Jeep να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή χάρη στο καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe που εφοδιάζει τα Wrangler και Grand Cherokee.

Νέος τετραψήφιος αριθμός (1544) για προβλήματα στους δρόμους της Αττικής.Στις επόμενες ημέρες θα μπει σε λειτουργία ο νέος αριθμός 1544 της Περιφέρειας Αττικής στο οποίο θα μπορούν να καλούν οι πολίτες και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα στο οδικό δίκτυο ή κακοτεχνίες. Το τηλεφωνικό αυτό κέντρο θα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 365 μέρες το χρόνο, ενώ θα εγκατασταθούν σταδιακά 3.000 μικρές πινακίδες σε κομβικά σημεία της πόλης, στις οποίες θα αναγράφεται το 1544 αλλά και το QR code για γρηγορότερη χρήση.

Το 2024 η CUPRA θα λανσάρει το νέο της εξηλεκτρισμένο SUV. Σχεδιάστηκε για να ξεχωρίζει χάρη στη διαφορετική εμφάνισή του η οποία εκφράζει γενναία συναισθήματα και επιδόσεις και αποπνέει μια ισχυρή αίσθηση ελευθερίας. Το αυτοκίνητο θα ενσωματώνει την τεχνολογία κινητήρων mHEV και PHEV. Η plug-in hybrid έκδοση θα επωφεληθεί από μία νέας γενιάς τεχνολογία PHEV, η οποία θα του προσφέρει τη δυνατότητα να ταξιδέψει περίπου για 100 km σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Το ολοκαίνουργιο SUV της CUPRA θα έχει μήκος περίπου 4,5m και θα προσφέρει τις τέλειες αναλογίες για να είναι άκρως ανταγωνιστικό στην απαιτητική αυτή κατηγορία C SUV.

Η Pirelli παρουσίασε βελτιωμένα ελαστικά για το World Rally Championship του 2022. Είναι η δεύτερη χρονιά που η εταιρεία λειτουργεί ως αποκλειστικός προμηθευτής του πρωταθλήματος. Σε αυτά τα ελαστικά συμπεριλαμβάνεται το νέο Sottozero για κρύες συνθήκες, πάγο και χιόνι το οποίο χρησιμοποίησε ο οδηγός της Toyota, Kalle Rovanpera που κέρδισε το ράλι στη Σουηδία. Η  Pirelli παρουσίασε ακόμη τα ελαστικά P Zero για άσφαλτο και Scorpion για χώμα.

Η Mitsubishi Motors προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης στην Ουκρανία. Την οικονομική δωρεά θα πραγματοποιήσει μέσω της UNHCR, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Η Mitsubishi Motors εκτιμά ότι αυτή η συνεισφορά θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή, όπου οι επίσημοι συνεργάτες της για τις πωλήσεις και οι συνάδελφοί τους αναλαμβάνουν ήδη δράση για υποστήριξη. Η Mitsubishi Motors ελπίζει ειλικρινά ότι η ειρήνη και η ασφάλεια θα αποκατασταθούν στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Με σκοπό την παροχή βοήθειας στους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία, η Suzuki Motor Corporation αποφάσισε να δωρίσει συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ (μέσω των εταιρειών του Ομίλου της στην Ευρώπη) στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNHCR). Με αυτή τη δωρεά η Suzuki Motor Corporation δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στο λαό της Ουκρανίας. Η δωρεά θα ενισχύσει το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την στήριξη όσων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ώστε να είναι προστατευμένοι κι ασφαλείς. 

Ο νέος χώρος παράδοσης αυτοκινήτων της Nissan Χαλκιάς βρίσκεται στις υπερσύγχρονες, ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις σέρβις, στην οδό Πειραιώς 22 στο Μοσχάτο, όπου ο νέος ιδιοκτήτης ενημερώνεται παράλληλα για όλες τις λεπτομέρειες της τακτικής και περιοδικής συντήρησης του νέου του Nissan.Στον καινούργιο χώρο της Nissan Χαλκιάς οι πωλητές  δείχνουν στο νέο ιδιοκτήτη όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, αναλύουν όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας του μοντέλου και λύνουν όλες τις πιθανές απορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης