Χαμόγελα στις αντιπροσωπείες. Ο Φεβρουάριος ήταν ανεβασμένος στις ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων και μάλιστα με υψηλά ποσοστά.Ο Φεβρουάριος κατέγραψε 8.504 ταξινομήσεις έναντι 6.689 τον Φεβρουάριο του 2021. Στα καινούργια αυτοκίνητα η αύξηση υπολογίζεται στο +27.1 %. Αύξηση όμως σημειώθηκε και στα καινούργια φορτηγά (ελαφρά και βαρέα). Ταξινομήθηκαν 798 έναντι 714 (ταξινομήσεις Φεβρουαρίου 2021) με αύξηση φέτος 11.8 %. Μείωση της τάξης 7.1% είχαν οι πωλήσεις στα καινούργια λεωφορεία.

Αν δούμε συνολικά τους δύο πρώτους μήνες του 2022 ( Ιανουάριος Φεβρουάριος) έγιναν 14.026 ταξινομήσεις έναντι 14.455 το 2021. Συγκριτικά αν το δούμε η φετινή χρονιά είναι κατά 3% λιγότερη από την περσινή.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari επέστρεψε στις νίκες και όλα δείχνουν ότι φέτος το «πάρτι» δεν θα αφορά δύο αλλά τουλάχιστον τρείς ομάδες. Αυτοί που γνωρίζουν κατάλαβαν από τις δοκιμές στην Ισπανία ότι η φετινή Ferrari δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Η νέα F1-75 διαθέτει  δύναμη και αξιοπιστία. Οι μηχανικοί της Scuderia έκαναν άριστη δουλειά. Δεν το λέμε αυτό από το 1-2 που έκαναν στο Bahrein. Θα μου πείτε ότι αυτό έγινε μετά την εγκατάλειψη του Verstappen. Αλλά και πάλι αν ο Ολλανδός δεν εγκατέλειπε η Ferrari  θα έκανε to 1-3.  Δικαιολογημένα υπάρχει προβληματισμός σε Mercedes και Red Bull. Δεν αποκλείεται την Κυριακή στη Σαουδική Αραβία θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις. Ο Bottas καραδοκεί. Η Alfa Romeo ετοιμάζει επίθεση.

Στις αρχές του 2023 η Jeep θα διαθέσει στην αγορά το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο ενώ το καλοκαίρι του 2023 θα παρουσιάσει το νέο Grand Cherokee αποκλειστικά στην Plug-in Hybrid έκδοση 4xe. Μέχρι το 2025 τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα της jeep θα αναλογούν σε παγκόσμιο επίπεδο στο 70% των συνολικών της πωλήσεων ενώ το 2030 όλα τα αυτοκίνητα της Jeep θα είναι ηλεκτρικά.Στην ελληνική αγορά είναι ήδη διαθέσιμα τόσο τα Plug-in Hybrid Jeep 4xe όσο και τα e-Hybrid. 

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου το BMW Group Hellas θα παρουσιάσει τη νέα αμιγώς ηλεκτρική BMW i4. Η παρουσίαση θα γίνει σε γνωστό ξενοδοχείο της Κηφισιάς. H νέα BMW i4 είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Gran Coupé της BMW που φέρνει την ηλεκτροκίνηση στην καρδιά της μάρκας, συνδυάζοντας την καινοτομία και την πρακτικότητα με τη σπορ φιλοσοφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλήθεια ξέρετε ποια πόλη στην Ευρώπη έχει τους περισσότερους φορτιστές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; H ακτή του Αμάλφι στη Νότια Ιταλία, γνωστή για τα γαλάζια νερά και τους γραφικούς απότομους βράχους λόφων με όμορφα παστέλ σπίτια διαθέτει τους περισσότερους φορτιστές. Φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το #amalficoast έχει συγκεντρώσει περισσότερες από τρία εκατομμύρια δημοσιεύσεις στο Instagram. Κατέκτησε μάλιστα την πρώτη θέση ως το πιο φιλικό road trip προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το γραφικό ταξίδι που συνδυάζει τις παραθαλάσσιες πόλεις της χερσονήσου με τις λαμπερές παραλίες είναι η πιο φιλική προς τα EV διαδρομή. Διαθέτει 100 φορτιστές EV στον παραλιακό της δρόμο.Μην απορείτε λοιπόν γιατί στην Ιταλία κινείται η αγορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Το νέο Δ.Σ της ΑΛΑ Κορινθίας στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 9/3/2022 συγκροτήθηκε σε σώμα. Η νέα Σύνθεση έχεις ως εξής:  Πρόεδρος Σωτήρης OΙΚΟΝΟΜΟΥ,Αντιπρόεδρος Ασημάκης ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γενικός Γραμματέας Κώστας ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ,Ταμίας Βαγγέλης ΜΟΥΚΑΣ, Έφορος Χρήστος ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ, Ειδικός Γραμματέας Γιάννης ΕΓΓΛΕΖΟΣ ,Σύμβουλος Θύμιος ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ.
Όπως παρουσιάστηκε και στην Γενική Συνέλευση παράλληλα ξεκίνησε η δημιουργία  εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και επιτροπών ανα κατηγορία αγώνων με την συμμετοχή αθλητών με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ Δ.Σ , μελών και Αθλητών.  

Τα ετήσια αποτελέσματα της SEAT S.A 2021 αλλά και τις στρατηγικές της προτεραιότητες για το 2022 θα παρουσιάσει η εταιρία σε διαδικτυακή συνέντευξη την Τετάρτη 23 Μαρτίου. Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο Herbert Diess, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG και ο Thomas Schmall, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SEAT S.A. Και οι δύο θα συμμετάσχουν εικονικά πριν από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν ο Wayne Griffiths, Πρόεδρος της SEAT SA, και ο David Powels, Executive Vice-President for Finance & IT της SEAT SA, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2021 και τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων εταιρικών και προϊοντικών εξελίξεων. Η SEAT S.A. είναι η μόνη εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη) και εμπορεύεται οχήματα μάρκας CUPRA και SEAT ενώ η SEAT MÓ προωθεί προϊόντα και λύσεις αστικής κινητικότητας.  

Με σκοπό την παροχή βοήθειας στους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία, η Suzuki Motor Corporation αποφάσισε να δωρίσει συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ (μέσω των εταιρειών του Ομίλου της στην Ευρώπη) στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNHCR). Με αυτή τη δωρεά η Suzuki Motor Corporation δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στο λαό της Ουκρανίας. Η δωρεά θα ενισχύσει το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την στήριξη όσων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ώστε να είναι προστατευμένοι κι ασφαλείς. 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Honda Cars παρέδωσαν το Honda e στη νικήτρια του διαγωνισμού του ραδιοφωνικού σταθμού Athens Dee Jay 95.2. O διαγωνισμός διήρκησε δυόμιση μήνες και σε αυτόν συμμετείχαν 10.600 επισκέπτες του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall, ακροατές του Athens Dee Jay 95.2 και λάτρεις της ηλεκτροκίνησης. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 σε μια ειδική εκπομπή που έγινε μέσα στο Athens Metro Mall και η παράδοση του Honda e έγινε στην κεντρική έκθεση της Honda Cars στη Λεωφόρο Αθηνών 71 παρουσία του γνωστού  ραδιοφωνικού παραγωγού και γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Athens Dee Jay 95.2, Μιχάλη Τσαουσόπουλου.

O Δήμος Πρέβεζας ενίσχυσε το στόλο του με τέσσερα Nissan NAVARA προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των Διευθύνσεων Τεχνικής Υπηρεσίας και Περιβάλλοντος.Η προμήθεια των τεσσάρων Nissan NAVARA, που αποτελούνται από δύο King Cab και δύο Double Cab αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Το NAVARA διαθέτει εντυπωσιακή  off-road ικανότητα, αντοχή  αλλά και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου.

O Walter Rohrl, ο θρύλος των αγώνων στο WRC στις 7 Μαρτίου έγινε 75 ετών. Είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς ράλι. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο WRC. Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Φέτος, στις 7 Μαρτίου η τούρτα του είχε πάνω τον αριθμό 75. Μπορεί ο χρόνος να πέρασε αλλά το κέφι του ψηλού Γερμανού παραμένει το ίδιο. Χρόνια Καλά Walter Rohrl.

H Renault ήταν ο επίσημος χορηγός στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών  που έγινε χθες (Κυριακή) και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Το υπέρ-σύγχρονο κουπέ SUV Renault Arkana  «άνοιξε» τον αγώνα ενώ όλα τα υποστηρικτικά αυτοκίνητα της Renault (Clio, crossover Captur, Express Van) μετέφεραν στελέχη και αθλητές. 

Πέθανε ο επίτιμος πρόεδρος της «Μοτοδυναμική» Οδυσσέας Κυριακόπουλος ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της εταιρείας από την ίδρυσή της το 1993 έως το 2015 όπου τη σκυτάλη παρέδωσε στον γιο του Πάρη. Παρέμεινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως το 2018 και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος. Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ήταν ένας καινοτόμος επιχειρηματίας με βαθιά προσήλωση στη σύγχρονη διοίκηση και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Δυναμικός και πολυπράγμων, υποστήριζε σταθερά τη μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας, ακόμα και σε δύσκολες εποχές. H οικογένεια της Μοτοδυναμική εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης