Νέα μοντέλα ετοιμάζονται να παρουσιασθούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν και το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς εξακολουθεί να υφίσταται και οι παραδόσεις των νέων μοντέλων αργούν ωστόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι έτοιμες  με τις καινούργιες τους δημιουργίες.   

Στο εργοστάσιο του Rüsselsheim  ξεκίνησε η  παραγωγή του νέου Opel Astra που εισάγει τεχνολογικές καινοτομίες στην compact κατηγορία, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην αυτοκίνηση. Ο Uwe Hochgeschurtz, CEO της Opel υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου Hesse, Volker Bouffier,τον Υπουργό Οικονομίας του Hesse, Tarek Al-Wazir και τον Δήμαρχο του Rüsselsheim, Udo Bausch, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκκίνηση παραγωγής του νέου Opel Astra.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη κατασκευαστεί περίπου 500 νέα Opel Astra.Τους προσεχείς μήνες,η νέα γενιά του Opel Astra θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της επέλασης εξηλεκτρισμού της Γερμανικής μάρκας. Το νέο 5-θυρο Astra θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα σε Plug-in Hybrid έκδοση, ενώ την γκάμα θα ολοκληρώσει το 2023 το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e με μπαταρία.

Σε λίγες ημέρες (Μάρτιος 2022 ) στη Γερμανία θα παρουσιασθεί η νέα BMW 230i Coupé. Το συγκεκριμένο μοντέλο που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στη νέα γενιά αγοραστών έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,2 – 6,5 l/100 km και συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 163 – 149 g/km κατά το πρότυπο WLTP. Θα διατίθεται μία ακόμα συναρπαστική έκδοση του μοντέλου με 180 kW/245 hp.

Στη Νορβηγία, τη χώρα με το μεγαλύτερο στον κόσμο μερίδιο αγοράς για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η BMW i4 ψηφίστηκε “Car of the Year” 2022. Σύμφωνα με τη γνώμη της έγκριτης επιτροπής, η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους και άλλους ειδικούς από το χώρο του αυτοκινήτου, η BMW i4 εκφράζει ιδανικά το όραμα της μάρκας για το μέλλον της ηλεκτρικής κινητικότητας, αλλά και της ψηφιοποίησης και της συνδεσιμότητας, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση και τον εξοπλισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρχεται το CUPRA X 2. Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η CUPRA θα γιορτάσει την 4η Επέτειο της και θα ανακοινώσει το φιλόδοξο όραμά της για το 2022. Η αντισυμβατική μάρκα σχεδιάζει να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο και να εισέλθει σε έναν νέο κόσμο. Θα αποκαλύψει την πρόκληση για τα ισχύοντα αγωνιστικά format.
Η μάρκα CUPRA αντιπροσωπεύει μία ασταμάτητη παρόρμηση που προκαλεί μοναδικές συναισθηματικές εμπειρίες, εντός και εκτός δρόμου. Τις αποκαλύψεις θα κάνουν ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA , ο Antonino Labate, CUPRA Director of Strategy, Business Development & Operations και η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μελλοντολόγος  Cathy Hackl.

Και μια που αναφερόμαστε στην Cupra να σας πληροφορήσουμε ότι η εταιρία ετοιμάζεται να παρουσιάσει άλλα δύο μοντέλα. Το ένα θα λέγεται Tavascan και θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο Cupra. Θα αποδίδει  306 Hp,κίνηση στους τέσσερις τροχούς και η αυτονομία του θα αγγίζει τα 450 χλμ. Το λανσάρισμά του αναμένεται να γίνει το 2024.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2025, η Cupra θα λανσάρει το Urban Rebel Concept. Είναι το όραμα για το αυτοκίνητο πόλης. Θα παράγεται στο Martorell. Αλλά βέβαια ακόμη είναι νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις.

Στις 8 Μαρτίου 2022 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του το νέο Mazda CX-60 PHEV . Οι μηχανικοί διαφημίζουν  το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Θα «φοράει» έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα που βελτιώνει τις επιδόσεις και αποδίδει περισσότερους από 300 ίππους. Οι Γιαπωνέζοι εκτιμούν ότι το CX-60 PHEV θα πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή αγορά των plug-in υβριδικών μοντέλων. Μέσα στο 2013 θα παρουσιασθεί και το Mazda CX-80 PHEV.

Έγινε και αυτό. Ανακύκλωση στα αποτσίγαρα. Ο  Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη,ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη συνεργασία  του με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Cigaret Cycle και το πρόγραμμα #GopaFree στο πλαίσιο της ανακύκλωσης των αποτσίγαρων στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Αθήνα. 
Γνωρίζετε ότι 
•    Τα αποτσίγαρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες μορφές περιβαλλοντικής ρύπανσης γιατί δεν είναι βιοδιασπώμενες. 
•    Τα αποτσίγαρα περιέχουν αφθονία τοξικών χημικών ουσιών και πλαστικό και εξοντώνουν αθόρυβα και αόρατα με την ένταση όπλων μαζικής καταστροφής.
•    Τα αποτσίγαρα αποδομούνται με πολύ αργό ρυθμό.
•    Μόνο ένα τσιγάρο σε περίπου επτά λίτρα είναι θανατηφόρο για μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε γλυκά νερά και αλμυρό νερό.
•    Στο εξωτερικό έχει δρομολογηθεί η ανακύκλωση τους σε ειδικούς κάδους.
•    Το 40% των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς παραλιών είναι γόπες. Στην Ελλάδα «παράγουμε» περίπου 22 δισ. αποτσίγαρα ή 3.500 τόνους.
Σωστή η κίνηση του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Η υλοποίηση του εγχειρήματος περιλαμβάνει τη συλλογή αποτσίγαρων μέσω της εγκατάστασης ειδικών κάδων από την Cigaret Cycle σε κεντρικά σημεία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεκριμένοι κάδοι υψηλής αντοχής χρησιμεύουν για την συλλογή των αποτσίγαρων ενώ στη συνέχεια και μόλις αυτοί γεμίσουν πραγματοποιείται η αποκομιδή των αποτσίγαρων, ώστε αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση. Με ειδική διαδικασία διαχωρισμού και επεξεργασίας, από τα αποτσίγαρα παράγονται νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα, όπως πλαστικές παλέτες.  
Μέρος των εσόδων από την πώληση της ανακυκλώσιμης ύλης που θα προκύπτει από τα αποτσίγαρα, θα διατίθεται για την αγορά βοηθημάτων όρασης και ακοής (γυαλιών και ακουστικών) σε πολίτες με αντίστοιχα προβλήματα με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.


Ήταν μια από τις αλλαγές που είχαμε ανακοινώσει χωρίς όμως να βάλουμε όνομα. Όμως τώρα ανακοινώθηκε και επίσημα. Αποχώρησε μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ο Διευθυντής Τομέα Ελαφρών Επαγγελματικών και Επιβατικών Οχημάτων και της Jaguar Land Rover Ελλάδος κ. Νίκος Μπέλλος.Τα καθήκοντα του θα εκτελεί προσωρινά ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.‘Όπως ανέφερε ο ίδιος ,αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. 


Ρεκόρ πωλήσεων τον Ιανουάριο στην ελληνική αγορά σημείωσε η Dacia.Πέτυχε μερίδιο 5,8% και ξεπέρασε κάθε προσδοκία της εταιρίας. Το 2021, το μερίδιο αγοράς της DACIA στην ευρωπαϊκή αγορά λιανικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων, έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ του 6,2%, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της, η μάρκα κατέκτησε την 3η θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων λιανικής. Το νέο DACIA Duster στην κατηγορία C –SUV τον Ιανουάριο σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις και σκαρφάλωσε στο Top5 των συνολικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων. Το μερίδιο αγοράς της DACIA το 2021 στην ευρωπαϊκή αγορά λιανικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων, έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ του 6,2%, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της, η μάρκα κατέκτησε την 3η θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων λιανικής. Με βάση τα στοιχεία των ταξινομήσεων, κατά τον Ιανουάριο του 2022 η DACIA στην Ελλάδα έκανε 322 ταξινομήσεις και κατέλαβε την 5η θέση γενικής. 
Οι επιδόσεις της DACΙΑ στην ελληνική αγορά, αναμένεται να κινηθούν θετικά και μέσα στο 2022,καθώς η γκάμα της θα εμπλουτιστεί με δύο πολύ σημαντικά νέα μοντέλα.Το 100% ηλεκτρικό νέο Spring, που είναι σχεδιασμένο να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο το δυνατόν πιο προσιτά στην καθημερινή χρήση, αλλά και το νέο 5-7θέσιο οικογενειακό Jogger, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των πελατών που αναζητούν άνεση, ευρυχωρία και ευκολία διαμόρφωσης.

Με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο  ΣΕΑΑ για το περιβαλλοντικό τέλος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα έβαλε τέλος στην αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η νομοθετική αλλαγή συνέβη αφού παρήλθαν δύο έτη και η αντιρρυπαντική τεχνολογία οχημάτων Euro 5B είναι πλέον αυτή που είναι παλαιότερη κατά 4 κλάσεις από την ισχύουσα σήμερα (Euro 6D). Όπως δηλαδή ίσχυσε το 2020, με την εφαρμογή τέλους στη Euro 5A, ως προς την τότε ισχύουσα Euro 6C. 
Ένα από τα βασικά ερωτήματα ήταν. Ποιοι θα πληρώνουν το περιβαλλοντικό τέλος. Οι έμποροι που τα εισάγουν η οι αγοραστές. Η απάντηση είναι οι έμποροι.  

H Dunlop παρουσίασε το νέο Qualifier CORE ,το νεότερο μέλος στην οικογένεια των hypersport ελαστικών, το Qualifier CORE, που προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε προσιτή τιμή για αναβάτες μίας ευρείας γκάμας μοτοσυκλετών από μεσαίου κυβισμού street έως και supersport. Διατίθεται σε τρεις ευρείας κυκλοφορίας διαστάσεις : 120/70ZR17 (μπροστινό), 160/60ZR17 (πίσω) και 180/55ZR17 (πίσω). Στο 4ο τρίμηνο του 2022, μια επιπλέον διάσταση μπροστινού ελαστικού (120/60ZR17) και τρεις νέες διαστάσεις πίσω ελαστικού (190/50ZR17, 190/55ZR17 και 200/50ZR17) θα είναι διαθέσιμες.

Το Hypersport σε σχέση με τον προκάτοχό του έχει βελτιωμένη απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Οι βασικές τεχνολογίες με τις οποίες η Dunlop έχει εξοπλίσει το Qualifier CORE συμπεριλαμβάνουν την Dynamic Front Formula, το Carcass Tension Control System και το Jointless Belt εξασφαλίζοντας έτσι απαράμιλλη ευελιξία καθώς και σταθερότητα, ενώ οι καινοτομίες όπως η γόμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα πυριτίου βελτιώνουν την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η σχεδίαση της χάραξης προέρχεται από την δοκιμασμένη πρώτη γενιά του Dunlop Sportmax SportSmart.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης