Τα καλά πρέπει να τα αναδεικνύουμε.Μπας και ευαισθητοποιηθούν κάποιοι που στρουθοκαμηλίζουν. Η Porsche πρόσφερε 500.000 ευρώ στο Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό. Ξέρετε γιατί; Για να στηρίξει το έργο των ανθρώπων που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τελειώσουν -μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες τα  αντιπλημμυρικά έργα.

Τα χρήματα δεν έκαναν βόλτα στα υπουργεία. Πήγαν κατευθείαν στα έργα που γίνονται. Από τις πλημμύρες επλήγησαν το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Αυστρία. Οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί, ο Βελγικός Ερυθρός Σταυρός, το Rode Kruis και ο Αυστριακός Ερυθρός Σταυρός ακόμη και σήμερα δραστηριοποιούνται στις περιοχές που πλημμύρισαν τον Ιούνιο 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche AG, μαζί με τις θυγατρικές της Porsche Deutschland GmbH και MHP, έχουν ήδη δωρίσει συνολικά 1,8 εκατομμύρια ευρώ στο Aktion Deutschland hilft e.V. δηλαδή τη συμμαχία για τον μετριασμό των συνεπειών από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Αλήθεια ποιος ιδιώτης εφοπλιστής η γενικότερα επιχειρηματίας στην Ελλάδα έδωσε για τους πληγέντες από τις φωτιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς κάτι από το …υστέρημα του.Για να είμαστε δίκαιοι κάποιοι πράγματι έκαναν γενναίες δωρεές.  Αλλά αυτοί μετριούνται στα δάκτυλα τους ενός χεριού. Οι υπόλοιποι -θα μου πείτε αφού δεν έχουν καμιά υποχρέωση γιατί να το κάνουν. 
Εμείς το λέμε απλά από ανθρωπιά η από ευαισθησία. Δυστυχώς αυτές οι λέξεις σε κάποιους είναι άγνωστες. 

————————————————————————————————————————————————

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ακόμη σωστή απόφαση ήταν αυτή του πρωθυπουργού της Αγγλίας Boris Johnson. Στο νομοσχέδιο για τις μελλοντικές οικοδομές έκανε μια σημαντική προσθήκη η οποία αναφέρει ότι κάθε νέο κτίριο που θα κτίζεται από το 2022 θα εξοπλίζεται υποχρεωτικά με φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην απόφαση αυτή διευκρινίζεται  ότι η υποχρεωτική εγκατάσταση δεν αφορά μόνο σπίτια. Αφορά δημόσιες υπηρεσίες, supermarket και γραφεία. Δεδομένου ότι από το 2030 θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η απόφαση του Βρετανού είναι σωστή. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Ελλάδα. Εκκρεμεί τι θα γίνει με τις υπαρχουσες πολυκατοικίες που δεν έχουν υποδομές ούτε για πάρκινγκ..Ο νέος νόμος κλιματικής αλλαγής στο άρθρο 12 αναφέρει για τους καυστήρες πολυκατοικιών ενω στο άρθρο 14 γίνεται αναφορά μονο για τις πιάτσες των ταξί. Χρειάζονται διευκρινήσεις. Τι θα γίνει με τις πολυκατοικίες και τις θέσεις πάρκινγκ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2030 πλησιάζει.

————————————————————————————————————————————————–

Για το περιβάλλον, την προστασία του και το εξηλεκτρισμό μίλησε στη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή ο δήμαρχος της  Αστυπάλαιας,κ. Νίκος Κομηνέας .Με αφορμή την έστω μικρή εμπειρία του αναφέρθηκε στο Έξυπνο και Αειφόρο Νησί της Ελλάδος. Ο Νίκος Κομηνέας έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σταδιακή αντικατάσταση των αυτοκινήτων του νησιού από ηλεκτρικά, τη διάδοση της έξυπνης κινητικότητας μέσα από προηγμένες εφαρμογές τηλεματικής και την αντικατάσταση των ρυπογόνων πετρελαιογεννητριών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από ένα περιβαλλοντικά ουδέτερο σύστημα.

Ο δήμαρχος της Αστυπάλαιας αναφέρθηκε στον ενεργειακό μετασχηματισμό του νησιού του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως αυτός εξελίσσεται μέσα από το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group. Η παρουσίαση του δημάρχου είχε τίτλο:  «Πολιτικές Υπαίθρου και Κλιματική Αλλαγή».

————————————————————————————————————————————————–

Τι θα γίνει με τα αυτοκίνητα που ναι μεν έχουν παραγγελθεί αλλά δεν έχουν μπεί ακόμη στη γραμμή παραγωγής. Ακόμη κανένας δεν ξέρει. Και αν σας λένε οτι ξέρουν μην τους πιστεύετε. Όχι γιατί δεν είναι αξιόπιστοι. Απλά τα εργοστάσια σήμερα λένε οτι τον Μάρτιο θα έχει ομαλοποιηθεί η αγορά και την επόμενη εβδομάδα ο Μάρτιος γίνεται Μάιος. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι παραγγελίες με τα Microchips δεν φτάνουν ποτέ στην ώρα τους. Πάντως ο Ανδρέας Χριστοφορίδης, γενικός διευθυντής της Hyundai μιλώντας για την 4η γενιά του Tucson επεσήμανε οτι η αγορά θα ομαλοποιηθεί μέχρι τον Ιούλιο 2022.

————————————————————————————————————————————————–

Αύριο Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, η Volvo Cars θα παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του Γ’ τριμήνου 2021.Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Håkan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον) και ο Οικονομικός Διευθυντής, Björn Annwall (Μπγιόρν Άνβαλ), στη συνέντευξη εκτός απο τους ισολογισμούς και τους μελλοντικούς στόχους θα προχωρήσουν και σε μία παρουσίαση για επενδυτές και αναλυτές.

Η συνέντευξη τύπου για τα media είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 πμ (ώρα Ελλάδας). Ο Χόκαν Σάμιουελσον θα αναφερθεί στο περιβάλλον και τους ευρύτερους στόχους της Volvo.

————————————————————————————————————————————————–

Τις επόμενες ημέρες  θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΟΑΑ. Όλα δείχνουν ότι και φέτος θα είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος, ένας οδηγός με περγαμηνές που στηρίζει το άθλημα. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν πριν από λίγες ημέρες ο Σ.Ο.Α.Α (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου)  ανακοίνωσε τους πλειοψηφήσαντες που είναι : 
Μάριος Ηλιόπουλος ,Κώστας Καραθανάσης ,Λεωνίδας Μανιατόπουλος ,Μάριος Σταφυλοπάτης,Νικόλας Περατινός,Απόστολος Μαρασλής,Στράτος Φωτεινέλης 
Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι εξής (με σειρά εκλογής): Γιώργος Χατζηρήγας,Πιτ Παρθένης,Ντίνος Ζυγογιάννης,    Θανάσης Κοράκης 
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι εξής (με σειρά εκλογής): 
Μανώλης Μακρινός,Γιώργος Περατινός,Γιάννης Χαραλαμπόπουλος
Αναπληρωματικός:Χάρης Κοκμωτός 
Όπως ορίζει το Καταστατικό του Συνδέσμου εντός 8ημέρου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. κατά την οποία θα συγκροτηθεί σε Σώμα και θα ξεκινήσει τις εργασίες του ευθύς αμέσως. 

————————————————————————————————————————————————–

Η τελετή βράβευσης του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια έγινε με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. 
Την Κυριακή 21η Νοεμβρίου έγινε η έναρξη της νέας Δεκαετίας Δράσης 2021-2030 για την Οδική Ασφάλεια από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο κλίμα το έστειλαν τα παιδιά. Άλλωστε αυτός είναι  και ο σκοπός του διαγωνισμού. Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των μαθητών και μαθητριών στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων. 

Μήπως το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα έτσι ώστε να γίνει το μάθημα του ΚΟΚ υποχρεωτικό από το δημοτικό.

Για σκεφθείτε σοβαρά εσείς στα υπουργεία την πρόταση αυτή. Θα έχουμε λιγότερους νεκρούς στην Άσφαλτο. Το κακό είναι ότι όλοι γνωρίζουν για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει στις νέες γενιές οδηγών η σωστή εκπαίδευση  αλλά κανένας –άραγε γιατί- δεν τολμά να το υπογράψει.

————————————————————————————————————————————————–

Μετά από ένα καυτό καλοκαίρι, τα αυτοκίνητα χρειάζονται τον καθιερωμένο τεχνικό  έλεγχο. Ειδικά όσοι σκέφτεστε στις ημέρες των Χριστουγέννων να επισκεφθείτε ορεινές περιοχές. Η SUBARU ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS AE ανακοίνωσε ότι  προσκαλεί τους κατόχους αυτοκινήτων Subaru, έως 10 Δεκεμβρίου, να κάνουν Δωρεάν Τεχνικό Έλεγχο 15 Σημείων και να επωφεληθούν των εκπτώσεων 20% στην εργασία και 20% στα γνήσια ανταλλακτικά για οποιαδήποτε άλλη εργασία επιθυμούν.  

————————————————————————————————————————————————–

Γι αυτούς που κάνουν συλλογή από μινιατούρες αυτοκινήτων, η Shell προσφέρει  συλλεκτικά αγωνιστικά αυτοκινητάκια Shell Motorsport. Είναι ευκαιρία να εμπλουτίσουν τη βιτρίνα τους με τα συλλεκτικά αγωνιστικά αυτοκινητάκια όσοι αγαπούν τις μινιατούρες.Κάθε φορά που βάζουν στο αυτοκίνητό τους 20 λίτρα Shell V-Power, Shell V-Power Racing ή Shell V-Power Diesel μπορούν να αποκτήσουν είτε ένα από τα επτά συλλεκτικά μεταλλικά αυτοκινητάκια Shell Motorsport είτε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που τα μετατρέπει σε τηλεχειριζόμενα με μόλις 7,00€ ανά τεμάχιο. 

Κάθε αυτοκινητάκι που είναι εξοπλισμένο με την ειδική μπαταρία, συγχρονίζεται μέσω bluetooth με μία συσκευή tablet ή κινητού και μετατρέπεται σε τηλεχειριζόμενο, σκανάροντας το QR της συσκευασίας του, με χρήση της δωρεάν εφαρμογής Shell Racing App (διαθέσιμη σε  Android & iOS).
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης