Μία επική μονομαχία μεταξύ των ταχύτερων αυτοκινήτων της σειράς Ford Performance πραγματοποίησε η «μπλε οβάλ» φίρμα στην πίστα Motorland της Βαρκελώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Ford F-150 Raptor και Fiesta ST απόδοσης 450 και 182 ίππων, το ολοκαίνουργο Fiesta ST των 200 ίππων, το Focus RS με τους 350 ίππους, η νέα Mustang GT των 450 ίππων, η Mustang GT350R των 526 ίππων, το GT παραγωγής με τους 655 ίππους και το αγωνιστικό GT σε μία μεταξύ τους χρονομέτρηση, σε ένα και μόνο γύρο, στο circuit μήκους 5,345 χιλιομέτρων.

Πίσω από το τιμόνι των οκτώ οχημάτων ήταν ισάριθμοι επαγγελματίες οδηγοί. Πρόκειται για τους Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla και Stefan Mücke που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC, καθώς και τους Dirk Müller, Joey Hand, Richard Westbrook και Ryan Briscoe που αγωνίζονται στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθένας τους ανέλαβε να οδηγήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο Ford Performance, ξεκινώντας μάλιστα από διαφορετικό σημείο της πίστας. Το αποκορύφωμα ήταν μία μάχη ανάμεσα στα οκτώ αυτοκίνητα στην τελευταία στροφή και στην ευθεία τερματισμού.

Στα γυρίσματα της αναμέτρησης χρησιμοποιήθηκαν τρία κινηματογραφικά συνεργεία, ένα drone και 16 κάμερες GoPro ενώ οι μάχες στην πίστα καταγράφηκαν σε εικόνα υψηλής ανάλυσης 4K από ειδικά τροποποιημένο Fiesta ST σε ρόλο camera car.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης