Όταν διανύεις καθημερινά μεγάλες αποστάσεις και σπαταλάς πολύ χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο, το κάθισμα μπορεί να μετατραπεί από τον καλύτερο φίλο σου έως τον χειρότερο εχθρό σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια εργονομική θέση που προσαρμόζεται άνετα στο σώμα, διασφαλίζει ξεκούραστες και άνετες μετακινήσεις σε κάθε περίπτωση. Η Opel δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό τον τομέα, εξοπλίζοντας τα μοντέλα της με καθίσματα τελευταίας τεχνολογίας. Όλα τα αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας, φέρουν ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα που έχουν εξελιχθεί στο Διεθνές Κέντρο της εταιρείας στο Rüsselsheim και διακρίνονται για την αντοχή και τη συνοχή της δομής τους, ακόμα και μετά από σκληρή καταπόνηση. 

Μια ομάδα ρομπότ προσομοιώνει την είσοδο και έξοδο από αυτοκίνητο 50.000 φορές την εβδομάδα – που αντιστοιχεί με ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου. Σε αυτή τη δοκιμασία υποβάλλονται τα premium και εργονομικά καθίσματα τα οποία στοχεύουν στην πιστοποίηση των ειδικών πλάτης του Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) αλλά και τα στάνταρ comfort.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο Andrew Leuchtmann, διευθυντής του τμήματος GME Interiors, ο σκελετός είναι το σημαντικότερο στοιχείο του καθίσματος. Εγγυάται την ασφάλεια των επιβατών και τους κρατά στη σωστή θέση σε περίπτωση σύγκρουσης. Στην περίπτωση του νέου Astra Sports Tourer πειραματίστηκαν πολύ και πραγματικά ξεπέρασαν τα όρια τους, δημιουργώντας ένα ελαφρύ και εξαιρετικά άνετο κάθισμα, ιδανικό για κάθε σωματότυπο. 

Αυτή την εποχή, οι μηχανικοί της Opel εργάζονται πάνω στην τρίτη γενιά των premium και εργονομικών καθισμάτων. Στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει το προβάδισμά της στη γνώση έναντι του ανταγωνισμού και να επεκτείνει την προϊοντική τεχνογνωσία. Τα καθίσματα του μέλλοντος θα είναι ακόμα πιο εργονομικά, ελαφρύτερα, κομψότερα και ασφαλέστερα, με τη λειτουργία μασάζ να περνά σε κάθε θέση.

Δείτε εδώ το νέο Astra και Sports Tourer


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης