Η ιαπωνική φίρμα δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή. Είναι η μάρκα που διαθέτει στην γκάμα της ορισμένα από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα σύμφωνα με έρευνες ανεξάρτητων εταιρειών και αυτή που λάνσαρε στην αγορά τα υβριδικά οχήματα.

Το νέας γενιάς υβριδικό-ηλεκτρικό σύστημα που ενσωματώνουν τα αυτοκίνητα της Toyota χαρακτηρίζεται ως το πιο προηγμένο που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην παγκόσμια αυτοκίνηση, συνδυάζοντας την υψηλή απόδοση με την οικονομία καυσίμου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Toyota: 20 χρόνια εξηλεκτρισμού

Το C-HR πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των compact crossover

Μέσα στην πόλη, η κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια αγγίζει το εκπληκτικό 80% Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε πιο αυστηρά όρια όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων, οι περισσότεροι κατασκευαστές αναθεώρησαν εσπευσμένα το πλάνο στρατηγικής προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις προδιαγραφές, κάνοντας στροφή προς τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota ωστόσο, ήταν έτοιμη από καιρό. Διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία από όλους σε αυτόν τον τομέα και αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στα υβριδικά οχήματα, με περίπου 13 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Γνωρίζει πώς να εφαρμόζει την υβριδική τεχνολογία, να την εξελίσσει και να προσφέρει στους οδηγούς αυτό που θέλουν.

Δείτε εδώ τις προδιαγραφές του C-HR

 

Hybrid Dynamic Force

Μέσα στη πόλη των 80% των διαδρομών γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια

Την εφετινή χρονιά, η Toyota λάνσαρε τους κινητήρες Hybrid Dynamic Force στα νέα C-HR, RAV4 και Corolla. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή γενιά υβριδικών-ηλεκτρικών συνόλων που συνδυάζονται ιδανικά με την πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture), προσφέροντας δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά και πετυχαίνοντας 41% θερμική απόδοση, κορυφαία τιμή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στην πιο αποτελεσματική καύση, η οποία είναι αποτέλεσμα των στενότερων κυλίνδρων με μεγαλύτερη διαδρομή και του συνδυασμού έγχυσης καυσίμου τόσο στους αυλούς εισαγωγής όσο και μέσα στον κύλινδρο.

Στις χαμηλές στροφές συνδυάζονται και τα δυο είδη ψεκασμού για μέγιστη οικονομία, ενώ στις υψηλές ενεργοποιείται μόνο ο άμεσος ψεκασμός προς όφελος των επιδόσεων.

Επίσης, οι ανασχεδιασμένοι αυλοί εισαγωγής/εξαγωγής έχουν μεγαλύτερη γωνία (41 μοίρες) για την δημιουργία καλύτερης και πιο ισχυρής ροής, ενώ οι απώλειες και οι τριβές είναι λιγότερες λόγω της ηλεκτρικής αντλίας στο κύκλωμα ψύξης και του συστήματος λίπανσης με αντλία λαδιού μεταβλητής χωρητικότητας.

Υψηλές επιδόσεις – Χαμηλή κατανάλωση

Δυναμική οδική συμπεριφορά και οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά από το Corolla

Αυτό που θα εκτιμήσουν δεόντως οι οδηγοί είναι η δύναμη και η περιορισμένη κατανάλωση. Παρότι οι κινητήρες Hybrid Dynamic Force είναι ισχυρότεροι, φθάνοντας ακόμη και τους 222 ίππους στην περίπτωση του RAV4, η κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες είναι όντως εξαιρετικά χαμηλή.

Για παράδειγμα, τα Corolla HB και C-HR με τον Hybrid Dynamic Force των 184 ίππων έχουν μέση κατανάλωση μόλις 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και το RAV4 αντίστοιχα, καίει 4,5 λτ./100χλμ.

Μέσα στην πόλη, η κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια αγγίζει το εκπληκτικό 80% και σε μεικτές συνθήκες το 50%. Τα υβριδικά μοντέλα της Toyota δεν χρειάζονται φόρτιση από πρίζα 

Παράλληλα, οι μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας ευνοούν τις επιταχύνσεις, η απόκριση του γκαζιού είναι εντυπωσιακή και η γραμμικότητα του συνόλου αξιοθαύμαστη.

Τα νέα Toyota χαίρεσαι πραγματικά να τα οδηγείς. Το στιβαρό πλαίσιο, η ρύθμιση της ανάρτησης και τα νέου σχεδιασμού καθίσματα, κάνουν τις μετακινήσεις απολαυστικές.

Tο πακέτο «Toyota Safety Sense», το οποίο ενσωματώνει αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών, ενεργό cruise control, αυτόματη εναλλαγή φώτων, αναγνώριση λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα είναι στάνταρ, σε μία επίδειξη των δυνατοτήτων ασφάλειας και άνεσης των οχημάτων.

Οι εκδόσεις του Corolla με μια ματιά

 

Ποια πρίζα;

Από τα πιο ολοκληρωμένα SUV της αγοράς το RAV4

Παρότι ενσωματώνουν ηλεκτροκινητήρες και νέας γενιάς μπαταρίες, τα μοντέλα της Toyota δεν χρειάζονται φόρτιση από πρίζα. Τα Full Hybrid σύνολα φορτίζουν κατά την επιτάχυνση, την κύλιση και την πέδηση, κάνοντας τη δουλειά του οδηγού πιο εύκολη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στην υπηρεσία Hybrid Coaching της εφαρμογής MyT. Μέσω αυτής, οι οδηγοί των C-HR, RAV4 και Corolla λαμβάνουν εντολές καθοδήγησης για αύξηση της ηλεκτρικής απόδοσης και πληροφορίες για το ποσοστό κάθε διαδρομής στο οποίο κινούνται ηλεκτρικά.

Ανακαλύψτε το RAV4

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης