Του Λουκά Παπαλάμπρου

Επιβλητικά, με απεριόριστες δόσεις πολυτέλειας και κομψότητας, προηγμένα συστήματα, πρωτοποριακές τεχνολογίες, πανίσχυρους κινητήρες και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα SUV έχουν κατακλύσει την αγορά, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές παρουσιάζουν συνεχώς νέες προτάσεις, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών.

Ποια είναι όμως τα ισχυρότερα οχήματα ελευθέρου χρόνου που κυκλοφορούν στους δρόμους; Αυτά που είναι ικανά να κοντράρουν ακόμη και τα αυθεντικά supercar, εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη στα ύψη;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το TOP5 των πιο ισχυρών SUV

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5. Bentley Bentayga

Παρουσιάστηκε το 2015 και χαρακτηρίστηκε ως το πιο πολυτελές και ξεχωριστό SUV της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Διατίθεται σε διάφορες special εκδόσεις, όπως την Field Sports Edition που απευθύνεται σε κυνηγούς, την Fly Fishing για ψαράδες και την Falconry για τη μεταφορά γερακιού!

Για ένα διάστημα κατείχε τον τίτλο του ακριβότερου και πιο δυνατού στον κόσμο. Στην κορυφαία έκδοση τροφοδοτείται από τον W12 6.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 608 ίππων και 900 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

4. Tesla Model X P100D

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της ιστορίας. Κατέχει το ρεκόρ ρυμούλκησης για ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο, τραβώντας ένα Boeing 787-9 Dreamliner βάρους 130 τόνων.

Οι ηλεκτρικοί του κινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 611 ίππους και 980 Nm ροπής. Διαθέτει μπαταρίες χωρητικότητας 100 kWh, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 540 χιλιόμετρα. Όσο για τα 0-100 χλμ./ώρα, επιτυγχάνονται στον εκπληκτικό χρόνο των 2,9 δευτερολέπτων.

3. Mercedes-AMG G 65

Είναι ο βασιλιάς του off-road. Ένα αυθεντικό τετρακίνητο όχημα, σκληροτράχηλο και απόλυτα ικανό. Επιβλητική, θηριώδης και με τετραγωνισμένο σχήμα, η G-Class μπορεί να κινηθεί παντού.

Η G65 AMG με τον V12 6.0 biturbo κινητήρα αποδίδει 621 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9G Tronic, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 5,2 δευτερόλεπτα.

2. Lamborghini Urus

Παρότι οι περισσότεροι περιμένατε να βρίσκεται στο No1, η εκπληκτική Urus καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα. Είναι το πρώτο Super Sport SUV, μία αυθεντική Lamborghini που ανοίγει νέους δρόμους, διαταράσσει τις ισορροπίες στην αγορά και προσφέρει στους λάτρεις των οχημάτων υψηλών επιδόσεων κάτι εντελώς καινούργιο.  

Απαράμιλλη αισθητική, ακαταμάχητα γοητευτική, εξαιρετικά ευέλικτη και πανίσχυρη. Η ιταλίδα καλλονή δεν σταματά πουθενά. Ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας αποδίδει 650 ίππους και 850 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 12,8΄΄, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 306 χλμ./ώρα.

1. Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Ο άρχοντας των SUV από πλευράς δύναμης. Ένα συγκλονιστικά θορυβώδες αυτοκίνητο. Το πιο γρήγορο Grand Cherokee που έχει κατασκευαστεί ποτέ και το ισχυρότερο παγκοσμίως. Οι αμερικανοί έκαναν το θαύμα τους, ξεπερνώντας τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Trackhawk φέρει τον V8 Hellcat 6,2 λίτρων κινητήρα του Dodge Charger SRT, απόδοσης 717 ίππων και 875 ίππων. Παρά το βάρος (2.433 κιλά), το μοντέλο της Jeep επιταχύνει στα 0-100 σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 290 χλμ./ώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης