Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Συνήθως οι celebrities έχουν μερικές από τις πιο cool συλλογές αυτοκινήτων στον κόσμο και ο Tom Cruise δεν αποτελεί εξαίρεση. Η συλλογή του πασίγνωστου ηθοποιού και παραγωγού,  μπορεί να μην είναι τόσο εξωφρενική όσο π.χ. του Jay Leno, αλλά παρόλα αυτά περιέχει μερικά υπέροχα κομμάτια τα οποία αποτελούν το όνειρο πολλών petrolheads.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εθισμένος στην αδρεναλίνη όπως δηλώνει, είναι λάτρης της ταχύτητας και πολλά από τα αυτοκίνητα αλλά και τις μηχανές που οδήγησε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, αποφάσισε να τα αγοράσει. Ας δούμε τα καλύτερα.

Bugatti Veyron: Η Buggati Veryon είναι ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Tom Cruise και μάλιστα την επέλεξε κατά την πρεμιέρα του Mission Impossible III. Το σύνολο εφοδιάζεται με τον θηριώδη V8 16κύλινδρο 8λτ. κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων και 1.250 Nm ροπής, πετυχαίνοντας τελική στα 415χλμ./ώρα και 0-100 σε μόλις 2.5 δευτ.  Το κόστος ανέρχεται στα 1.6 εκατ. ευρώ. 

Buick Roadmaster από την ταινία Rain Man: Ο Κρουζ πρωταγωνίστησε με τον Ντάστιν Χόφμαν στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Rain Man, στην οποία οδηγεί ένα κλασικό Buick Roadmaster από το 1949. Ο Κρουζ ερωτεύτηκε το αυτοκίνητο και κατέληξε να το αγοράσει, χρησιμοποιώντας το για μεγάλες διαδρομές σε άδειους δρόμους όταν χρειάζεται λίγη ανωνυμία. Το roadster έχει κινητήρα 5.2 λτ. απόδοσης 150 ίππων και 379 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ford Mustang Saleen S281:  Όπως και ο Steve McQueen, ο οποίος είχε την τάση να αγοράζει κάθε αυτοκίνητο που του άρεσε, ειδικά αν οδήγησε ένα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Cruise κατέληξε να έχει επίσης μια Ford Mustang Saleen S281, μια από τις 100 περιορισμένες εκδόσεις που κατασκευάστηκαν. Με V8 κινητήρας 4.6λτ. αποδίδει 550 άλογα ενώ συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν. 

Chevrolet Chevelle SS από την ταινία The Jack Reacher: Αυτό το αυτοκίνητο υπήρχε στο γκαράζ του ηθοποιού, πολύ πριν γίνει διάσημος και εκατομμυριούχος. Παρόλο που μπορεί να μην είναι Bugatti, καταφέρνει να αποδίδει 370 άλογα από έναν V8 κινητήρα 6,8 λίτρων, όντας ένα αμάξι που πέρασε τη γραμμή παραγωγής στα τέλη της δεκαετίας του 60. Η σημερινή του αξία είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. (αυτή είναι και η υψηλότερη τιμή που έχει πιάσει σε δημοπρασία).

Porsche 911: Ένα μοντέλο που δεν λείπει από κανένα γκαράζ διασήμου. Η 911 είναι εξωτικής ομορφιάς, έχει το τέλειο μέγεθος, και αρκετή δύναμη για διασκεδαστική οδήγηση. Κομψή και σπορ ταυτόχρονα έχει το πακέτο για να την κυκλοφορεί κάθε διασημότητα. Ο Tom διάλεξε την μαύρη απόχρωση, μιας και είναι το αγαπημένο του χρώμα.

1958 Chevrolet Corvette C1: Αυτή η Corvette του 58 ήταν μέρος της γενιάς C1 και διαθέτει κινητήρα V8 αμερικανικής παραγωγής 4,6 λίτρων που αποδίδει μεταξύ 230 ίππων και 290 ίππων. Αν και η C1 Corvette δεν είναι η πιο αγαπημένη «Vette» που δημιουργήθηκε ποτέ, είναι σίγουρα ένα όμορφο και σπάνιο αυτοκίνητο. Μία φωτεινή πινελιά ανάμεσα στα νέα supercars που μοιάζει αφόρητα μεταξύ τους.

Ford Excursion: Το Ford Excursion είναι ένα τεράστιο SUV και περνάει σχετικά απαρατήρητο ώστε να κρύβει εύκολα μια διασημότητα από τους παπαράτσι και τους υπερβολικά ενθουσιασμένους θαυμαστές. Ο Cruise είναι ιδιοκτήτης πολλών Ford Excursions, και μάλιστα χρησιμοποίησε τρία από αυτά για να αποσπάσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης όταν έφερε τη κόρη του σπίτι από το μαιευτήριο.

Βέβαια ανάμεσα στα αυτοκίνητα υπάρχουν και αρκετές εντυπωσιακές μηχανές όπως: Vyrus 987 C3 4V, BMW S1000 RR, Confederate Hellcat, Ducati Desmosedici RR, Ducati 999R. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης