Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή χάρη στο εμπνευσμένο design του και τη νεανική εμφάνισή του. Περικλείει όλη την καλτ αύρα της δεκαετίας του ΄70, συνδυάζοντας το ρετρό με το σύγχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Nicolas Jardin, που επιμελήθηκε την εξωτερική του εμφάνιση, μας εξηγεί πώς κατάφερε να μετουσιώσει τη διάσημη σχεδίαση του αυθεντικού R5 σε ένα μοντέρνο ύφος. 

Το σύγχρονο πρωτότυπο αποτυπώνει με ευστοχία τα αναγνωρίσιμα γονίδια του προγόνου του. Από την καρδιά του Technocentre, την περιοχή όπου γεννιούνται όλα τα concepts και τα μοντέλα του Groupe Renault, o σχεδιαστής αποκαλύπτει:

«Στόχος ήταν να επαναπροσδιορισθεί το θρυλικό R5 και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα νέο project, η μελλοντική εικόνα του διάσημου μοντέλου. Όλα ξεκίνησαν από τις γραμμές, τις γωνίες και τις αναλογίες των στοιχείων που αποτελούσαν τα μπροστινά φώτα του αρχικού R5. Κατόπιν, κατά τη διάρκεια δημιουργίας των σκίτσων, τα φωτιστικά έγιναν τελείως διαφορετικά, τόσο στη σχεδίαση όσο και στις αναλογίες τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

3D τεχνολογία

To πρωτότυπο Renault 5 θα περάσει στην παραγωγή.

Η κατασκευή τους από τρισδιάστατο κρύσταλλο που είναι κομμένο με laser υψηλής ακριβείας κάνει σαφείς αναφορές στον κόσμο της αεροδυναμικής και της αεροναυπηγικής. Αξιοποιήθηκε η τεχνολογία LED matrix που επιτρέπει την κίνηση των φωτιστικών μέσα από προγραμματιζόμενα animations, ικανών να ζωντανέψουν τα φωτιστικά. Εκφράζει τη χαρά της ζωής.

Αυτό αποτυπώνεται έμπρακτα στην αλληλουχία καλωσορίσματος. Το νέο λογότυπο του μοντέλου φωτίζεται και ενεργοποιεί ένα φωτιζόμενο animation που επεκτείνεται μέχρι τη γρίλια της μάσκας. Στη συνέχεια, τα φωτιστικά σώματα ενεργοποιούνται με τέτοιο τρόπο που νομίζεις ότι το αυτοκίνητο σου κλείνει το μάτι.

Τελικά τα φωτιστικά σώματα του σύγχρονου πρωτότυπου Renault 5 έχουν λίγα κοινά με αυτά του αρχικού μοντέλου, τόσο αναφορικά με τη σχεδίασή τους όσο και με την τεχνολογία που διαθέτουν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καταφέρνουν και του προσδίδουν μια αναγνωρίσιμη όψη. Οπότε οι σχεδιαστές κέρδισαν το στοίχημα που έβαλαν, τη «χαρά της ζωής», το «joie de vivre» που εκφράζει η Renault.

 

Πού θα κατασκευάζεται το επόμενο Renault 5;

Το θρυλικό Renault 5 ξαναγεννιέται

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης