Σύμφωνα με έρευνες, το αυτοκίνητο παραμένει ο σημαντικότερος τρόπος μεταφοράς τόσο για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, όσο και για τα ταξίδια. Οι οδηγοί αναζητούν ένα σύγχρονο και ασφαλές επιβατικό όχημα, που θα καλύπτει τόσο τις προσωπικές όσο και τις οικογενειακές τους ανάγκες και κυρίως θα είναι οικονομικό.     

Η Seat διαθέτει μία σειρά μοντέλων που διακρίνονται για την ποιότητα, το χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο και την υψηλή απόδοση, χάρη στην τεχνολογία συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Μία τεχνολογία με πολλά πλεονεκτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως και 50% φθηνότερο σε σχέση με τη βενζίνη

Η Seat είναι Νο1 σε πωλήσεις αυτοκινήτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα το 2019

Με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να αγγίζει το 1,6 ευρώ ανά λίτρο και το diesel να φθάνει το 1,384€/λτ., πολλοί από εμάς αναζητούμε ένα καινούργιο όχημα που καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερο καύσιμο και εκπέμπει ελάχιστους ρύπους, ώστε να μην επιβαρυνόμαστε με τέλη κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτροκίνητα αποτελούν αναμφισβήτητα το μέλλον. Οι κατασκευαστές παρουσιάζουν συνεχώς νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις, ωστόσο, η έλλειψη κινήτρων και υποδομών στη χώρα μας, τα καθιστούν «απαγορευτικά» τουλάχιστον προς το παρόν.

Η τεχνολογία που αξίζει την προσοχή μας, καθώς προσφέρει αποδοτικές, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις, είναι το φυσικό αέριο. 

Ένα αυτοκίνητο CNG εμφανίζει μειωμένες εκπομπές ρύπων σε ποσοστό 25% σε σχέση με ένα βενζίνης. Παράλληλα, προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο, φθάνοντας έως και το 50% σε σύγκριση με ένα ισοδύναμο μοντέλο βενζίνης και 30% σε σχέση με ένα diesel.

Πλήρη γκάμα και ασφάλεια

Το φυσικό αέριο μετριέται σε κιλά και είναι πολύ φθηνότερο από τη βενζίνη και το πετρελαίο

Η Seat έχει αυτήν τη στιγμή την πληρέστερη γκάμα στην αγορά. Διαθέτει μοντέλα για κάθε απαίτηση και βαλάντιο, από το μικρό Mii, έως το Ibiza, το Leon και το Arona. Το βασικό είναι πως κάθε όχημα που διατίθεται στην Ελλάδα φέρει εργοστασιακές προδιαγραφές, κάτι που σημαίνει ότι καλύπτεται πλήρως από εγγυήσεις.

Με λίγα χρήματα κάνεις πολλά χιλιόμετρα  Χρησιμοποιούν δύο (Mii Ecofuel) ή τρεις (Ibiza, Arona και Leon TGI) δεξαμενές CNG, ένα στόμιο τροφοδοσίας τοποθετημένο δίπλα από αυτό της βενζίνης, αισθητήρες πίεσης αερίου και έναν ηλεκτρονικό ρυθμιστή πίεσης δύο σταδίων ο οποίος ελέγχει αποδοτικά τη διανομή αερίου.

Οι δεξαμενές είναι κατασκευασμένες και πιστοποιημένες ώστε να αντέχουν περισσότερο από το διπλάσιο της μέγιστης πίεσης και εφοδιάζονται με θερμικές ασφάλειες  που ανοίγουν στην περίπτωση της υπερβολικής θερμότητας, απελευθερώνοντας το αέριο που στη συνέχεια διαλύεται με ασφάλεια.

Αυτό που ξεχωρίζει

Το Arona είναι αυτό που κάνει τη διαφορά

Παράλληλα, τα μοντέλα της Seat έχουν εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής, είναι ιδανικά για καθημερινές μετακινήσεις, καθώς και για εξορμήσεις στη φύση και ταξίδια, ειδικά στην περίπτωση του Arona. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει το πιο ελκυστικό πακέτο στο σύνολο της αγοράς. Είναι το πρώτο crossover που χρησιμοποιεί τεχνολογία CNG, ενσωματώνει ψηφιακές λύσεις, είναι ευκολοδήγητο, κινείται παντού και τροφοδοτείται από τον εξαιρετικό 1.0 TSI κινητήρα των 90 ίππων. Τα δοχεία φυσικού αερίου έχουν χωρητικότητα 13,8 κιλών και το επικουρικό ρεζερβουάρ βενζίνης μόλις 9 λίτρα.

Με τη χρήση φυσικού αερίου η αυτονομία αγγίζει τα 360 χιλιόμετρα, ενώ σε συνδυασμό με τη βενζίνη ξεπερνά τα 500 χλμ.

Την ίδια αυτονομία έχει και το Ibiza TGI, ενώ το Leon 1.5 TGI EVO με τον κινητήρα των 130 ίππων μπορεί να καλύψει έως 580 χιλιόμετρα.

Οικονομικές μετακινήσεις

Ποιοτικό εσωτερικό με οθόνη αφής και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας

Η ενέργεια που παράγεται από 1 κιλό συμπιεσμένου φυσικού αερίου ισοδυναμεί με 2 λίτρα LPG, 1,3 λτ. diesel και 1,5 λτ. βενζίνης. Αν ληφθεί υπόψη ότι το CNG είναι φθηνότερο από τα δύο κύρια καύσιμα, δηλαδή το πετρέλαιο και τη βενζίνη, ο οδηγός διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις με το χαμηλότερο κόστος ανά χιλιόμετρο.

To CNG δεν έχει καμία σχέση με το υγραέριο (LPG) Με την εκκίνηση του κινητήρα, ενεργοποιείται αυτόματα το κύκλωμα CNG. Η μόνη περίπτωση στην οποία η βενζίνη έχει τον πρώτο λόγο είναι όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, κάτι το οποίο συμβαίνει σπάνια στη χώρα μας. Η μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο γίνεται αυτόματα, χωρίς καν να το αντιληφθεί ο οδηγός. Φυσικά, η απόδοση του κινητήρα και οι επιδόσεις δεν επηρεάζονται καθόλου.

Το μόνο μειονέκτημα των οχημάτων CNG είναι η έλλειψη σταθμών ανεφοδιασμού. Ωστόσο, το δίκτυο αναπτύσσεται γοργά, καθώς, άπαντες αντιλαμβάνονται τα οφέλη του φυσικού αερίου τόσο στην… τσέπη του καταναλωτή όσο και στο περιβάλλον. 

Πόσο κοστίζουν

Οι τιμές για το Ibiza 1.0 TGI ξεκινούν από 15.955 ευρώ, για το Arona 1.0 TGI από 17.190€ για το πεντάθυρο Leon 1.5 TGI από 19.505€ και για την οικογενειακή έκδοση Sport Tourer από 20.505€.

Όλα εξοπλίζονται με τις πιο προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας όπως οθόνη αφής με πλειάδα εφαρμογών και τα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Για παράδειγμα, το Arona διαθέτει αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών, Hill Hold Control, προβολείς Full LED, σύστημα ανίχνευσης κούρασης, αισθητήρες βροχής και φώτων, σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, κάμερα οπισθοπορείας και έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών.

Το Ibiza TGI ενσωματώνει Front Assist, cruise control, ανίχνευση κούρασης, συνδεσιμότητα Full Link, LED φώτα, σύστημα πλοήγησης με οθόνη 8, ενώ τις ίδιες τεχνολογίες φέρει και το Leon TGI.

 

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά των μοντέλων φυσικού αερίου

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης