Το σύστημα MBUX της γερμανικής φίρμας με τις μεγάλες οθόνες στο ταμπλό και την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, θεωρείται ένα από τα κορυφαία στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφοδιάζει όλα τα νέα μοντέλα της γκάμας και ενεργοποιείται με τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes». Ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να μιλάει στο αυτοκίνητο και αυτό να του απαντά ανάλογα, όπως ένας ψηφιακός οδηγός. 

Το infοtainment έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη, να γνωρίζει που είναι το γραφείο, το σπίτι ή το γυμναστήριο, επιλέγοντας μόνο του τη διαδρομή. Μπορεί να βρίσκει τα εστιατόρια που αρέσουν στον ιδιοκτήτη, να αυξομειώνει την ένταση του κλιματισμού και τη θερμοκρασία, λέγοντάς του απλά «πεινάω» ή «κρυώνω», αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Απρίλιο θα προστεθούν επιπλέον φωνητικές δυνατότητες, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες ενημερώσεις σχετικά με το δελτίο χιονιού και τα ζώδια. Το πρώτο απευθύνεται κυρίως σε όσους ζουν σε περιοχές που τον χειμώνα υπάρχουν χιονοπτώσεις, όπως στις Άλπεις για παράδειγμα, ενημερώνοντας για το ύψος του χιονιού, την κατάσταση των χιονοδρομικών κέντρων και τη λειτουργία των λιφτ. 

Το δεύτερο θα κάνει πολλούς ευτυχισμένους και ιδιαίτερα όσους δίνουν σημασία στα άστρα. Αφού ρωτήσει την ημερομηνία γέννησης και τον ωροσκόπο, το MBUX θα προσφέρει προσωπικές προβλέψεις για τα ζώδια με επαγγελματική ακρίβεια. 

Αρχικά, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά και Γερμανικά. Σταδιακά θα προστεθούν πολλές γλώσσες, αναγνωρίζοντας τις εκφράσεις κάθε χώρας και όχι απλά έναν συγκεκριμένο τρόπο ομιλίας.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης