Η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη να περάσει στην παραγωγή το πρωτοποριακό σύστημα «Traffic Light Information», το οποίο είναι απευθείας συνδεδεμένο με το δίκτυο φωτεινών σηματοδοτών των πόλεων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα λειτουργεί μέσω του Audi connect και σύνδεσης 4G LTE, προσφέροντας στον οδηγό πληροφορίες για τα φανάρια και την κυκλοφοριακή κατάσταση σε πραγματικό χρόνο. Αρχικά, λειτουργεί με τον εξής τρόπο: Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο μπροστά στον κόκκινο σηματοδότη, εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων ή στο head up display μια ένδειξη που μετρά αντίστροφα τον χρόνο που απομένει για να ανάψει πράσινο.

Αργότερα, το σύστημα θα ενσωματωθεί στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και στο start/stop, βελτιώνοντας τη ροή της κυκλοφορίας και μειώνοντας τις μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το αυτοκίνητο θα διαμορφώνει αυτόματα την ταχύτητα ώστε όταν πλησιάζει στα φανάρια, αυτά να είναι όλα πράσινα, ενώ ο κινητήρας θα ενεργοποιείται μόνος του, χωρίς τη συνδρομή του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτη φάση, το «Traffic Light Information» θα είναι διαθέσιμο στο Λας Βέγκας, καθώς μόνο εκεί έχουν ψηφιοποιηθεί όλες οι υποδομές και τα οχήματα μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο των σηματοδοτών. Στη συνέχεια θα λανσαριστεί σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη.

Να σημειώσουμε πως, ο κάτοχος του Audi που εξοπλίζεται με την συγκεκριμένη τεχνολογία, πρέπει να έχει εγγραφεί στην υπηρεσία Connect PRIME telematics. Το κόστος είναι 199 δολάρια για 6 μήνες ή 499 δολάρια για 18 μήνες ή 750 δολάρια για 5 χρόνια.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα της Audi και τις τεχνολογίες


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης