Στην προσπάθεια αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, οι Volvo Cars και Volvo Trucks καινοτομούν για ακόμη μία φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης, επιβατικά οχήματα και φορτηγά από διαφορετικές εταιρείες θα μπορούν να μοιράζονται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα, στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνδεμένης ασφάλειας, προειδοποιώντας τους οδηγούς για τυχόν κινδύνους στους δρόμους.

Μέσα στο 2018, ανώνυμα δεδομένα θα αρχίσουν να διαμοιράζονται ανάμεσα σε επιλεγμένα φορτηγά και αυτοκίνητα Volvo στη Σουηδία και τη Νορβηγία. Όταν ένα από τα οχήματα εντοπίσει οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, ενεργοποιεί τα φώτα μέσω του συστήματος «Hazard Light Alert» και παράλληλα στέλνει προειδοποιητικό σήμα σε όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Φυσικά, για να λάβει κάποιο όχημα το σήμα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην υπηρεσία cloud.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτόν τον τρόπο, οι οδηγοί θα μπορούν να αποφύγουν ενδεχόμενα ατυχήματα, ιδιαίτερα σε σημεία όπου δεν υπάρχει ορατότητα, όπως σε μία «κλειστή» στροφή έπειτα από διασταύρωση ή σε στενή διαδρομή σε έναν λόφο.

«O διαμοιρασμός real time δεδομένων που βασίζονται στη δική μας τεχνολογία διασυνδεδεμένης ασφάλειας μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθούν ατυχήματα. Οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν ψηφιακά τι συμβαίνει πίσω από μία στροφή και να αποφεύγουν κρίσιμες καταστάσεις. Αυτή η δυνατότητα να επεκτείνεις το πεδίο όρασής σου προς τα εμπρός για να αποφύγεις κινδύνους είναι κάτι που θέλουμε να μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς» τόνισε η Malin Ekholm, αντιπρόεδρος Volvo Cars Safety Centre.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύστημα «Hazard Light Alert» προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό των μοντέλων των σειρών 60, 90, καθώς και στο XC40, σε Σουηδία και Νορβηγία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης