Ο χειμώνας έφθασε στην Ελλάδα έστω και καθυστερημένα. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ισπανία για παράδειγμα, το χιόνι και το ψύχος έχουν προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Σε τέτοιες συνθήκες και με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν, οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. H Seat, προτείνει ορισμένα βασικά αξεσουάρ που είναι καλό να έχουν όλοι μαζί τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ασχέτως αν ζουν σε πόλεις ή σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ξύστρα πάγου τοποθετείται σε ειδική θέση στο καπάκι του ρεζερβουάρ

1. Αλυσίδες
Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απολύτως απαραίτητες. Ακόμη κι αν φοράτε χειμερινά ελαστικά, μπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Κυκλοφορούν ως σιδερένιες ή υφασμάτινες.

2. Ξύστρα πάγου
Ο πάγος μπορεί να καλύψει κάθε κρύσταλλο και να περιορίσει σημαντικά την ορατότητα. Μια ειδική ξύστρα, όπως αυτή που προσφέρει η Seat και η οποία τοποθετείται στο καπάκι της υποδοχής του ρεζερβουάρ, θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Πτυσσόμενο φτυάρι
Υπερβολή θα πει κάποιος και πιθανότατα είναι. Αν όμως η μετεωρολογική υπηρεσία έχει ενημέρωση για έκτακτα φαινόμενα και μεγάλο όγκο χιονιού σε ορεινές περιοχές, τότε δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί ένα πτυσσόμενο φτυάρι.

4. Καλώδια
Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες η μπαταρία χάνει την ισχύ της και η εκκίνηση του κινητήρα είναι πιθανό να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Με ένα ζευγάρι καλώδια έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να βοηθήσετε κάποιον άλλο οδηγό.

5. Φως έκτακτης ανάγκης
Σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, είναι το καλύτερο προειδοποιητικό. Λειτουργεί σαν φάρος και ειδοποιεί τους άλλους οδηγούς από απόσταση. Από το 2024, τα φώτα έκτακτης ανάγκης «Help Flash emergency» θα αντικαταστήσουν τα κλασικά τρίγωνα σηματοδότησης.

6. Φακός
Δεν πιάνει χώρο και είναι ένα απόλυτα χρήσιμο αξεσουάρ τόσο κατά τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης, όσο και κατά την αλλαγή ελαστικού τη νύχτα.

7. Ιμάντες πρόσδεσης
Τα ειδικά δίχτυα με τα σημεία πρόσδεσης είναι ιδανικά για την ασφαλή τοποθέτηση και μεταφορά των πιο μεγάλων σε όγκο αντικειμένων. Για παράδειγμα, δένετε τις μπότες του σκι και δεν ανησυχείτε που θα καταλήξουν σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα «έξυπνα» γυαλιά της Seat

To SUV της Seat που καίει κάτω από 2 λίτρα καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης