Σχολικές εκδρομές σε εργοστάσια αυτοκινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 11:10
Σχολικές εκδρομές σε εργοστάσια αυτοκινήτων

Ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν τις πόρτες των εργοστασίων τους προκειμένου να υποδεχθούν μαθητές σχολείων.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Nissan. H ιαπωνική φίρμα ξεκίνησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές από διαφορετικές σχολικές τάξεις να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της στη Βαρκελώνη και να ανακαλύψουν τις διαδικασίες παραγωγής των οχημάτων.

Οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν για την ιστορία της Nissan, για το πώς εταιρεία ανταποκρίνεται στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, της ψηφιακής συνδεσιμότητας και του εξηλεκτρισμού.

Παράλληλα, τα παιδιά απολαμβάνουν την εμπειρία της περιήγησης στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται τα Navara και e-NV200.

Τέτοιου είδους επισκέψεις δημιουργούν τον ενθουσιασμό στους μαθητές και τους παρακινούν να στρέψουν την προσοχή τους σε έναν συναρπαστικό κόσμο, αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας και της προηγμένης μηχανικής.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 800 μαθητές από σχολεία της Ισπανίας έχουν επισκεφθεί τη μονάδα παραγωγής της Nissan στη Βαρκελώνη. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες, σε μία προσπάθεια να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές σχεδιαστών και μηχανικών αυτοκινήτων.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 11:57