Ανάρπαστο έχει γίνει κεντρομήχανο sport coupe της Alpine, με τη γαλλική εταιρεία να προχωρά στην αύξηση της παραγωγής προκειμένου να αντεπεξέλθει στη ζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 1.955 μονάδες της ειδικής έκδοσης Premiere Edition εξαντλήθηκαν, ενώ οι παραγγελίες για τις «απλές» A110 έχουν ξεπεράσει τις 5.000. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της Alpine, Regis Fricotte, η αναμονή φθάνει τους 14 μήνες, γεγονός που προβληματίζει τα στελέχη της μάρκας.

Προκειμένου να ικανοποιήσει τους πελάτες και να μειώσει τον χρόνο παράδοσης, η Alpine αποφάσισε να ανεβάσει ρυθμούς στο εργοστάσιο της Διέππης, αυξάνοντας την ημερήσια παραγωγή από τα 15 στα 20 αυτοκίνητα και την ετήσια στις 6.000 μονάδες.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία κατασκευής ενός Α110 είναι αντίστοιχη των ακριβότερων supercar και διαρκεί 2,5 εβδομάδες. Παράλληλα, ιδιαίτερα απαιτητικοί είναι οι ποιοτικοί έλεγχοι. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών χρωμάτων (λευκό, μαύρο και μπλε) και η προκαταβολή για την παραγγελία ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει χαμηλό κέντρο βάρους προς όφελος της οδηγικής απόλαυσης. Τοποθετείται απέναντι από την Porsche 718 Cayman και υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία στους οδηγούς.

Τροφοδοτείται από τον τετρακύλινδρο 1.8 turbo κινητήρα απόδοσης 252 ίππων και 320 Nm ροπής, o οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Η Alpine κάνει λόγο για ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις αλλά και για πίστα. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.100 κιλά, ενώ τα 0-100 έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Διαθέτει δύο εξαιρετικά ελαφριά μπάκετ καθίσματα, τα οποία παρέχουν την τέλεια πλευρική στήριξη. Το καθένα ζυγίζει 13,1 κιλά και είναι επενδεδυμένο με καπιτονέ δέρμα υψηλής ποιότητας για τη βέλτιστη άνεση οδηγού και συνοδηγού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης