Το αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο κέρδισε στο Le Mans 24 Hours βρέθηκε στην αγγλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο επίδειξης, με τον Mark Webber να αντιμετωπίζει μια διαφορετική πρόκληση από τα συνηθισμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αυστραλός οδήγησε την 919 Hybrid των 900 ίππων στους δρόμους του Λονδίνου και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες. Το αγωνιστικό εκκίνησε από το Park Lane και τερμάτισε στη γέφυρα του Westminster, αφού πέρασε από το Piccadilly, το Charing Cross, το Embankment και την Parliament Square, καλύπτοντας μια διαδρομή μήκους 6,5 χιλιομέτρων.

Όπως ήταν φυσικό, οι οδηγοί των υπόλοιπων οχημάτων και οι περαστικοί έμειναν άναυδοι με το θέαμα, καθώς δεν βλέπεις συχνά ένα υβριδικό αγωνιστικό να κινείται δίπλα σου. Οι δρόμοι ήταν ανοικτοί στην κυκλοφορία, με τον Webber να αντιμετωπίζει διάφορα θέματα, καθώς έπρεπε να συμμορφώνεται με τα όρια ταχύτητας και να ακολουθεί τους μοτοσικλετιστές της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίδειξη έλαβε μέρος και η νέα Porsche Panamera 4 E-Hybrid. Όπως ανέφερε ο Mark Webber, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η χαμηλή ταχύτητα. Η 919 Hybrid έχει κατασκευαστεί για να πηγαίνει γρήγορα και όχι με 30 χλμ./ώρα. Ακόμη ένα πρόβλημα ήταν η ορατότητα, καθώς έπρεπε να προσέχει τους ποδηλάτες, να σταματά στα φανάρια και στις διασταυρώσεις, να αποφεύγει τα πεζοδρόμια και τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης