Το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα της σουηδικής φίρμας είναι γεγονός. Το πρώτο XC90 που κινείται χωρίς τη συνδρομή οδηγού βγήκε από το εργοστάσιο στο Torslanda και θα ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο SUV είναι το πρώτο από μια σειρά αυτόνομων αυτοκινήτων που θα παραχωρηθούν σε πελάτες της εταιρείας και απλούς πολίτες, στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me. Οι κάτοχοι των οχημάτων θα τα χρησιμοποιούν καθημερινά, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία και να εξαχθούν συμπεράσματα για την τελειοποίηση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης.

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στο Γκέτεμποργκ στις αρχές του 2017, με το πρόγραμμα να συνεχίζεται αργότερα στους δρόμους του Λονδίνου.  Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία παραχωρεί τα δοκιμαστικά πρωτότυπα σε μη επαγγελματίες δοκιμαστές οδηγούς αλλά σε κοινούς θνητούς για καθημερινή χρήση. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει στη Volvo να προσαρμόσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου, πριν από την ευρεία διάθεση των μελλοντικών οχημάτων με ορίζοντα το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης